Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ορφανού για το δήμο Θεσσαλονίκης «μπλοκάρει» τον...

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ορφανού για το δήμο Θεσσαλονίκης «μπλοκάρει» τον Ι. Καϊτετζίδη

1131
SHARE

«Πονοκέφαλο» στην Πειραιώς προκαλεί η απόφαση του πρώην υπουργού και βουλευτή, Γιώργου Ορφανού να διεκδικήσει ως ανεξάρτητος υποψήφιος το δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος είναι ότι ακόμα και πρωτοκλασάτα στελέχη αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση του κ. Ορφανού να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, ένα μόλις 24ωρο μετά τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη με το δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτετζίδη.

Σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων ημερών, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ των κ.κ. Καϊτετζίδη και Ορφανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, ο πρώην υπουργός διεμήνυσε στον κ. Καϊτετζίδη ότι πρόθεση του είναι να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης, ανεξαρτήτου εξέλιξης.

Σε δίλημμα ο Καϊτετζίδης

Η θέση αυτή προβληματίζει έντονα τον κ. Καϊτετζίδη, ο οποίος έχει δηλώσει πως μία από τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης είναι η ύπαρξη συναίνεσης μεταξύ των στελεχών που ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο.

Ωστόσο, η πίεση που δέχεται ο κ. Καϊτετζίδης ενόψει της λήψης των τελικών αποφάσεων προέρχεται και από τους συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες για την «επόμενη ημέρα».

Χαρακτηριστική είναι η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Μιχάλη Γεράνη, ο οποίος με σημερινή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τονίζει μεταξύ άλλων πως «…προτεραιότητα είναι το έργο και το αποτέλεσμα και όχι οι θέσεις και τα αξιώματα. Όχι οι προσωπικές ατζέντες και στρατηγικές αλλά το συλλογικό καλό».

LEAVE A REPLY