Η αποδόμηση του ΕΦΚΑ

Η αποδόμηση του ΕΦΚΑ

434
SHARE

Κωμικοτραγικές στιγμές ζούμε με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), το «υπόδειγμα», όπως τον χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Από την μία, έχει ξεκινήσει το «σαφάρι» για 315.000 οφειλέτες, οι οποίοι χρωστούν στο υπερταμείο 1,7 δισ. ευρώ.

Από την άλλη, δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι που απασχολούνται ως μισθωτοί και διαθέτουν και δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) αναμένουν την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, λίγες ημέρες πριν να εκπνεύσει η (δις) εξ αναβολής σχετική προθεσμία.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ δηλώνει «αδυναμία» ως προς την καταβολή 150.000 εκκρεμών συντάξεων μέχρι τον Οκτώβριο 2017.

Δυστυχώς, η σημερινή κατάσταση στο ασφαλιστικό κάθε άλλο παραπέμπει σε χώρα του αναπτυγμένου κόσμου.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι το ασφαλιστικό δεν είναι παιχνίδι για να επιδίδεται σε επικοινωνιακά τρικ αλλά μια βραδυφλεγής «βόμβα» για την κοινωνία και το ίδιο το κράτος.

Αν δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της, ας ζητήσει την συνδρομή και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να βρούνε από κοινού λύσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, το πολιτικό κόστος θα είναι πολύ μικρότερο από εκείνο που θα κληθεί να πληρώσει μόνη της όταν θα «εκραγεί» το ασφαλιστικό.

Και τότε θα είναι πολύ αργά…

LEAVE A REPLY