Η βλάβη στον αγωγό της ΕΥΑΘ αποκαταστάθηκε, το νερό όμως για πέμπτη...

Η βλάβη στον αγωγό της ΕΥΑΘ αποκαταστάθηκε, το νερό όμως για πέμπτη ημέρα αγνοείται…

1407
SHARE

Το νερό…νεράκι έχουν πει εκατοντάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς, καθώς εδώ και πέντε ημέρες, αναμένουν την αποκατάσταση της υδροδότησης, μετά από βλάβη που σημειώθηκε σε κεντρικό αγωγό της ΕΥΑΘ.

Παρά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου από το απόγευμα της Παρασκευής, τα προβλήματα στην υδροδότηση καλά κρατούν, με τους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος να υποβάλλονται στο μαρτύριο της…σταγόνας.

Οι λόγοι είναι, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, «ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού (που) επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από το νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του πολεοδομικού συγκροτήματος είναι απολύτως ασφαλές».

Στη Βουλή το θέμα της ΕΥΑΘ

Την ίδια ώρα, ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή το πρόβλημα λειψυδρίας στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, το οποίο προέκυψε λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό της ΕΥΑΘ.

Μάλιστα, στη σχετική ερώτηση ο κ. Καλαφάτης τονίζει ότι η βλάβη στον αγωγό δεν προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

«Ο αγωγός παρουσίαζε διαρροές εδώ και τρεις μήνες, στο συγκεκριμένο σημείο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αγωγός παρουσίαζε βλάβη σχετικά μικρής έκτασης, αλλά έσπασε από κακή χρήση μηχανήματος εκσκαφής, που χρησιμοποιήθηκε από τα συνεργεία για την αποκατάσταση της αρχικής βλάβης, με αποτέλεσμα να μεγεθυνθεί το πρόβλημα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων ο κ. Καλαφάτης και καλεί τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη να δώσει σχετική απάντηση.

LEAVE A REPLY