Wednesday , 24 April 2024

Η δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη στους νέους και η απάντηση στην τετραπληγική Μαρίνα

Του Γ. Κατσιάνη

«Γιατί ΠΑΣΟΚ για ένα παιδί 17-18 χρονών; Γιατί θα φτιάξουμε μία νέα Ελλάδα με το κεφάλι ψηλά, με αξιοπρέπεια, με φιλοδοξία, με προοπτική, με πραγματική ελπίδα. Χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς φθηνά λόγια, σας δεσμεύομαι σε όλη μου τη διαδρομή, όσο αγωνίζομαι, ότι δεν θα απογοητεύσω τα νέα αυτά παιδιά», ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε τρεις μαθητές του 5ου λυκείου Ηλιούπολης.

Η απάντηση στην Μαρίνα

Ωστόσο, ο κ. Ανδρουλάκης κλήθηκε να απαντήσει και στην Μαρίνα Αυγουστάκη, μαθήτρια από το Ρέθυμνο Κρήτης που πάσχει από σπαστική τετραπληγία στα άνω – κάτω άκρα.

«Φέτος θα ψηφίσω για πρώτη φορά. Εξηγήστε μου, αν μπορείτε, έστω έναν λόγο για να σας δώσω ψήφο εμπιστοσύνης», ήταν το ερώτημα που υπέβαλε γραπτώς η Μαρίνα.

«Σε αυτόν τον τομέα είμαστε πραγματικά χρόνια πίσω», παραδέχτηκε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε την ανάγκη η ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας να γίνει σε όλες τις πολιτικές και δράσεις του κράτους.

«Μετά πρέπει να συζητήσουμε για τη γενναία αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων και των συντάξεων. Η παροχή από το κράτος βοηθού ή φροντιστή για όλα τα άτομα με αναπηρία που είναι με 67% και άνω και όχι μόνο για λίγους όπως είναι σήμερα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *