Η δήλωση Ερντογάν που έριξε το ίντερνετ στην Τουρκία: «Να είστε όλοι...

Η δήλωση Ερντογάν που έριξε το ίντερνετ στην Τουρκία: «Να είστε όλοι έτοιμοι για επιστράτευση»!

2082
SHARE

Πανικό στον τουρκικό λαό προκάλεσε η προαναγγελία δια στόματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθολικής επιστράτευσης, καθώς όπως είπε, έρχεται ένα… θερμό καλοκαίρι. Χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν να αναζητούν το όνομά τους στη σχετική ιστοσελίδα για να δουν αν έχουν εκδοθεί φύλλα πορείας και πού θα πάνε να υπηρετήσουν με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της χώρας, καθώς και η ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας.

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας σε συνέδριο του ΑΚΡ προσθέτοντας ότι στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στο Άφριν έχει σταλεί εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό. Και ζήτησε οι έφεδροι – αρχικά- να είναι σε ετοιμότητα.

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Μετά τις συσκέψεις που κάνουμε με τη στρατιωτική ηγεσία, κι αν κληθεί ο λαός με φύλλα πορείας, πρώτα εγώ (σ.σ. σε περίπτωση πολέμου ο πρόεδρος της Τουρκίας θεωρείται αρχιστράτηγος) και μετά μαζί με το έθνος θα βαδίσουμε μαζί προς το μέτωπο», είπε ο Ερντογάν ο οποίος αναφέρθηκε και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν γεννηθήκαμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. (σ.σ. τόση είναι σήμερα η έκταση της Τουρκίας). Εμείς πέσαμε από τα 18 εκατ. τ.χ. στα 780.000 τ.χ. Πού ήμασταν και πού φτάσαμε…».

LEAVE A REPLY