Η Εκλογική Επιτροπή της ΝΔ «ξεκλειδώνει» την υποψηφιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης

Η Εκλογική Επιτροπή της ΝΔ «ξεκλειδώνει» την υποψηφιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης

1143
SHARE

«Φουντώνει» το παρασκήνιο γύρω από το πρόσωπο που θα στηρίξει η ΝΔ στις εκλογές για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν διάφορες επαφές μεταξύ τοπικών κομματικών στελεχών και υποψηφίων, σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα «ρεύμα» υποστήριξης για όσους ενδιαφέρονται να  διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας.

Ωστόσο, την τελική απόφαση θα λάβει μετά την ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού πρώτα εξετάσει τις προτάσεις της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία έχει εισηγητικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η κομματική επιτροπή συνεδρίασε πρόσφατα υπό την προεδρία του Νικήτα Κακλαμάνη και  κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για διάφορους δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

«Ναυαγεί» η υποψηφιότητα Μπίλλια

Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στην ομάδα του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρι Μπίλλια για το γεγονός ότι πολλοί εκπρόσωποι φορέων της πόλης έχουν αρνηθεί να στηρίξουν δια της… υπογραφής τους, την υποψηφιότητα του για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Η έλλειψη δημοφιλίας φέρεται να αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» του κ. Μπίλλια, παρά το γεγονός ότι ως πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ έχει προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και παρά το ότι μερίδα των τοπικών ΜΜΕ στηρίζει την υποψηφιότητα του.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η χθεσινή δήλωση του κ. Μπίλλια ότι στο τέλος του μήνα, θα ανακοινώσει την απόφαση του για το αν θα είναι ή όχι υποψήφιος στο δήμο Θεσσαλονίκης.

LEAVE A REPLY