Η εναντίωση των γονιών στα εμβόλια οδήγησε στο θάνατο βρέφος τεσσάρων(!) μηνών

Η εναντίωση των γονιών στα εμβόλια οδήγησε στο θάνατο βρέφος τεσσάρων(!) μηνών

1008
SHARE

Βρέφος τεσσάρων μηνών που έπασχε από κοκκύτη απεβίωσε επειδή οι γονείς του δεν του έκαναν εμβόλιο, λόγω αντιεμβολιαστικών πεποιθήσεων!

Την αποκάλυψη έκανε ο καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Εμμανουήλ Ροηλίδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης «ΕμβολιάΖΩ».

«Ο εμβολιασμός έναντι του κοκκύτη θα είχε προλάβει αυτή την άσχημη εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ροηλίδης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος διαβεβαίωσε ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει την ενημέρωση για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη και επιτυχία της ιατρικής.

«Θα πρέπει να εμβολιασθούν όλοι οι συνάδελφοι γιατροί αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να θωρακιστούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι ασθενείς τους», υπογράμμισε ο κ Εξαδάκτυλος.

Με την σειρά του, ο γενικός γραμματέας του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας επισήμανε ότι είναι χρέος του ιατρικού κόσμου  να ζητήσει ακόμη πιο επίμονα τη συνεργασία όλων ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

«Οι λειτουργοί της υγείας προσπαθούμε να πείσουμε τους διαχειριστές της κρίσης (δηλαδή τους υπουργούς) για τα αυτονόητα. Οφείλουν να μας ακούσουν κι εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να φωνάζουμε για τα λάθη τους μέχρι να μας ακούσουν», σημείωσε.

LEAVE A REPLY