Η επόμενη ημέρα της αντικατάστασης του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και οι...

Η επόμενη ημέρα της αντικατάστασης του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και οι εκλογές

741
SHARE

«Είναι λάθος, τρεις εβδομάδες πριν τις φοιτητικές εκλογές να αντικαθίσταται ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης».

Με αυτή την φράση, έμπειρο κομματικό στέλεχος σχολίασε την απομάκρυνση του Αλέξανδρου Μανδρίνου από τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, μετά από τρία χρόνια.

Όπως τόνισε, η απόφαση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβου, όπως καταγγέλλει με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Μανδρίνος, προκαλεί εντάσεις και ενδεχομένως να λειτουργήσει ανασταλτικά στη συσπείρωση του κομματικού μηχανισμού, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου για αυτοδιοίκηση και ευρωβουλή.

Άλλωστε, η έκκληση του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης προς «τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, τους Προέδρους Νομαρχιακών Οργανώσεων καθώς και τον κάθε Οννεδίτη και Δαπίτη ξεχωριστά που πονάει την Οργάνωση, να εναντιωθούν στην καταστροφική στρατηγική του Κώστα Δέρβου και όσων τον συμβουλεύουν» μπορεί να αποτελεί ευθεία βολή κατά του προέδρου της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιου ευρωβουλευτή ης ΝΔ, ωστόσο αν μη τι άλλο διαμορφώνει ένα κλίμα έντασης στο εσωτερικό της οργάνωσης και στο κόμμα, γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη ενδεχομένως «να δημιουργήσει πρόβλημα στην υποψηφιότητα Ταχιάου για το δήμο Θεσσαλονίκης» ενώ σχολιάζουν αρνητικά και την σιωπή του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσου Σπηλιόπουλου.  

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν ενήμερος για την απόφαση του κ. Δέρβου, παρά το γεγονός ότι ασκήθηκαν πιέσεις στον πρόεδρο της  ΟΝΝΕΔ να μην προχωρήσει στην καθαίρεση Μανδρίνου.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο ορισμός της Μαρίας Σαρηγιαννίδου ως προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, δημιουργεί νέα δεδομένα καθώς πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το «τιμόνι» της ΟΝΝΕΔ.

LEAVE A REPLY