Wednesday , 24 April 2024

Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των διεθνών μεταφορών

Του Γ. Κατσιάνη

Στο επίκεντρο των διεθνών μεταφορών θα βρεθεί η Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, με αφορμή την διεξαγωγή συνεδρίου με τίτλο «Βόρεια Ελλάδα – “Γέφυρα” μεταφορών Ανατολής – Δύσης» που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ).

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grand Hotel θα συμμετάσχουν υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Βορείου Ελλάδας (περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ΣΕΒΕ, ΕΒΕΘ, ΣΒΒΕ κ.α.), εταιρειών από τον ευρύτερο κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών, της ναυτιλίας και επιστημονικών οργανισμών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Οδικών Μεταφορών (IRU), Umberto de Pretto και του Προέδρου του Οργανισμού Μεταφορών των Χωρών της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας (BSEC-URTA), Eduart Kasa, oι οποίοι θα μεταφέρουν βέλτιστες πρακτικές από την παγκόσμια αγορά.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ενίσχυση του διαλόγου, της συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των φορέων του δημοσίου και της αγοράς, έτσι ώστε να είναι σαφείς οι προτεραιότητες και οι ενέργειες για την υλοποίηση αυτού του οράματος.

Να σημειωθεί ότι το συνέδριο διεξάγεται με την ευκαιρία της φιλοξενίας της 40ης Γενικής Συνέλευσης BSEC-URTA στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποκτά ξεχωριστή σημασία για την ενίσχυση της συνεργατικότητας και την ανάπτυξη διεθνών δικτύων μεταφορών στις περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας, με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *