“Η Μακεδονία είναι ελληνική” δήλωσαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στο Σύνταγμα

“Η Μακεδονία είναι ελληνική” δήλωσαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στο Σύνταγμα

962
SHARE

Δύο εβδομάδες μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη να τονίζει πως “η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική”, οι συγκεντρωθέντες έδωσαν μαθήματα εθνικής ομοψυχίας, υπερβαίνοντας τα μικροπολιτικά στεγανά ενώ διέψευσαν και όσους εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει μειωμένη συμμετοχή.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε για άλλη μια φορά η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. για συμμετοχή 140.000 ατόμων στο συλλαλητήριο, την στιγμή που οι διοργανωτές έκαναν λόγο για 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, όπως άλλωστε είχε συμβεί και με το αντίστοιχο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Για άλλη μια φορά, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησαν να δώσουν διαφορετική ερμηνεία στην μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση, με το Μέγαρο Μαξίμου να επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως “τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία” και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για έλλειμμα εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού προς τον πρωθυπουργό στο πεδίο της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό.

 

LEAVE A REPLY