Η πρώτη πλήρης σειρά επώνυμων, ελληνικών προϊόντων κρέατος από την Hellenic Premium...

Η πρώτη πλήρης σειρά επώνυμων, ελληνικών προϊόντων κρέατος από την Hellenic Premium Meat

902
SHARE

Η πρώτη πλήρης σειρά επώνυμων προϊόντων κρέατος με αμιγώς ελληνική εκτροφή, παραγωγή και τυποποίηση παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Hellenic Premium Meat.

Η καινοτόμα πρωτοβουλία της Hellenic Premium Meat έρχεται για πρώτη φορά στην εγχώρια αγορά κρέατος να δικτυώσει μονάδες παραγωγής, σφαγεία και την τυποποίηση ελληνικού επώνυμου κρέατος, προκειμένουν να καλυφθούν οι ανάγκες της μαζικής εστίασης, αλλά και πελατών λιανικής.

Με άξονα την καινοτομία και την γνώση των αναγκών της αγοράς, η Hellenic Premium Meat εισάγει μία νέα διαδικασία ωρίμανσης για το μοσχαρίσιο κρέας με αιθέρια έλαια, καθώς και πρωτοποριακές τεχνικές και μεθόδους συσκευασίας, που δίνουν την δυνατότητα στο κρέας να ωριμάσει μέσα σε αυτήν.

Η Hellenic Premium Meat αξιοποιεί την παραγωγή από τρεις διαφορετικές φάρμες, οι οποίες βρίσκονται στην Θεσσαλία, στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη.

Τα κρέατα που έχουν επιλεγεί είναι:

1.         Μοσχάρια βιολογικής εκτροφής πιστοποιημένα, με την επωνυμία Grecian Prime από τα οποία παράγονται burgers & steaks (Porter house, T- bones, Tomahawks κλπ), ωριμασμένα με μία πρωτοποριακή τεχνική αναερόβιας ωρίμανσης με αιθέρια έλαια,  λουκάνικο με βασιλικό και ελαιόλαδο, παστράμι, γύρος κλπ.

2.         Μαύρος Χοίρος με την επωνυμία Greco Negro, από τον οποίο παράγονται γύρος, μπριζολάκια γαλλικής κοπής, σκαλοπίνια, λουκάνικα με λιαστή ντομάτα και φέτα, με ελαιόλαδο και ρίγανη, προσούτο, σαλάμι, grilled meat balls κτλ. Ο μαύρος χοίρος είναι μια αρχέγονη ελληνική φυλή, που οι ρίζες της βρίσκονται στην εποχή της Οδύσσειας. Είναι ημιελεύθερης εκτροφής στο δάσος και παράγει ένα πολύ νόστιμο κρέας πλούσιο σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.

3.         Ελληνικό αρνί και πρόβατο ελεύθερης εκτροφής με την επωνυμία Agnus Greco από ελληνικές φυλές, κάποιες από τις οποίες θεωρούνται ότι αποδίδουν  το νοστιμότερο πρόβειο κρέας στην Ευρώπη. Τα προϊόντα που παράγονται είναι γύρος, παϊδάκια γαλλικής κοπής, σκαλοπίνια, grilled meat balls, λουκάνικα με μυζήθρα, προσούτο πρόβειο κτλ.

Όπως σημειώνει από την πλευρά της Hellenic Premium Meat ο κ. Νίκος Κασσαλιάς, η χώρα μας είναι δραματικά ελλειμματική στο κρέας με συνεχώς πτωτικές τάσεις. Από την άλλη ο καταναλωτής αναζητά ελληνικό κρέας ακολουθώντας μια παγκόσμια τάση που τα τελευταία χρόνια γιγαντώνεται για επώνυμο εθνικά κρέας (Scottish Pork, Irish beef, Black Angus Beef κλπ). 

Παράλληλα, κατά τον ίδιο, η μαζική εστίαση αναζητά συγκεκριμένα κομμάτια και παρασκευάσματα που καμία σχεδόν ελληνική επιχείρηση δεν μπορεί να τα προσφέρει, καθώς υπάρχουν διαρθρωτικά προβλήματα και αδυναμίες συντονισμού, συνεννόησης και συνεργειών.

Η Hellenic Premium Meat επί της ουσίας γεφυρώνει τα κενά στην αλυσίδα από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση, τροφοδοτώντας με τα προιόντα της τα τμήματα delicatessen των σούπερ-μάρκετ, αλλά και καλύπτοντας τις ειδικές απαιτήσεις της μαζικής εστίασης (τουριστικός τομέας και ξενοδοχεία), καθώς και το εξειδικευμένο κρεοπωλείο.

«Η ανάπτυξη της εταιρείας αποτελεί και ένα μοντέλο για το πως μπορεί να στηθεί ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα, προκειμένου να έχει μέλλον. Επίσης και για το πως εμπλέκεται η επιστημονική κοινότητα σε αυτό το μοντέλο» σημειώνει ο κ. Κασσαλιάς.

Να σημειωθεί ότι στο μοσχαρίσιο κρέας η εγχώρια αγορά καλύπτεται από αμιγώς ελληνικό κρέας σε ποσοστό περίπου 15%, άλλο ένα 15% εισάγεται ζωντανό και μετά από την πάροδο κάποιου διαστήματος σφάζεται και όλο το υπόλοιπο ποσοστό αφορά αποκλειστικά εισαγωγές.

Στο δε χοιρινό, ελληνικό είναι το 30-35% με πτωτικές τάσεις και το υπόλοιπο εισαγωγής, ενώ στα αμνοερίφια η χώρα είναι αυτάρκης σε ποσοστό 80-85%.

LEAVE A REPLY