Η τεχνολογία LED στην φωταγώγηση του Δήμου Έδεσσας “δείχνει” τον δρόμο

Η τεχνολογία LED στην φωταγώγηση του Δήμου Έδεσσας “δείχνει” τον δρόμο

δό

413
SHARE

Η χρησιμοποίηση λαμπτήρων τεχνολογίας LED στην πόλη της Έδεσσας και στις οδικές αρτηρίες του ομώνυμου Δήμου δείχνει τον δρόμο και κυριολεκτικά και μεταφορικά. 
Ο Δήμος Έδεσσας είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που στους κοινόχρηστους χώρους του και τους δρόμους, αντικατέστησε όλους τους λαμπτήρες με σύγχρονους λαμπτήρες τεχνολογίας LED και το αποτέλεσμα στην εξοικονόμηση ενεργειακών άρα και οικονομικών πόρων ήταν θεαματική, μέσα σε ένα μόλις χρόνο. Προσφάτως κλιμάκιο του ΚΑΠΕ (Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας) επισκέφθηκε τον Δήμο Έδεσσας και μέσα από μετρήσεις που πραγματοποίησε για να ελεγχθεί η κατανάλωση ενέργειας, φάνηκε η μεγάλη διαφορά.

Σε σύγκριση των λογαριασμών του δήμου μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Νοεμβρίου 2018 διαπιστώθηκε οικονομία της τάξης του 50% προερχόμενη από τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Όπως δήλωσε στο Thesseconomy.gr ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου “αυτό είναι πολύ σημαντικό και οικονομικά και πρακτικά καθώς η πόλη έχει φωταγωγηθεί σχεδόν στο σύνολο της, με πολύ φθηνό τρόπο” για να προσθέσει ” πρέπει να βρούμε έξυπνες λύσεις”.

LEAVE A REPLY