Η χειραγώγηση αθλητικών αγώνων στο επίκεντρο συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη

Η χειραγώγηση αθλητικών αγώνων στο επίκεντρο συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη

861
SHARE

Το 34,7% των αθλητών πιστεύει ότι πολλοί αγώνες στην κατηγορία τους είναι χειραγωγημένοι και ότι ένα παιχνίδι είναι πιο συνηθισμένο να χειραγωγηθεί από τους παράγοντες της ομάδας (40,2%) και λιγότερο από τους αθλητές (27,7%).

Αυτά είναι ορισμένα από τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος «FIX the FIXING», το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (κτίριο ΚΕΔΕΑ, ΑΠΘ) , τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

«Η χειραγώγηση αγώνων αποτελεί μάστιγα για τον σύγχρονο αθλητισμό. Παράλληλα, αποτελεί μια πρόκληση για την ερευνητική κοινότητα για την κατανόηση του φαινομένου και την οργάνωση δράσεων αντιμετώπισής του», δήλωσε ο επιστημονικός υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος «FIX the FIXING», επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, Βασίλης Μπαρκούκης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ολοκληρωθεί το 2018, και συντονίζεται από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του ΑΠΘ.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το Queen’s University από το Ηνωμένο Βασίλειο, το University of Limerick από την Ιρλανδία, το Play Fair Code της Αυστρίας, το IRIS της Γαλλίας, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, ο Kώδικας Ευ Αγωνίζεσθαι (KEA) της Ελλάδας, το International Council for Coaching Excellence (ICCE) και το International Centre for Sport Security (ICSS).

LEAVE A REPLY