Η Eurobank FPS η πρώτη θυγατρική τράπεζας που θα περάσουν προβληματικά δάνεια...

Η Eurobank FPS η πρώτη θυγατρική τράπεζας που θα περάσουν προβληματικά δάνεια 14 δισ. ευρώ

363
SHARE
H Eurobank FPS n proti thigatriki trapezas poy tha perasoun provlimatika daneia 14 dis euro

Η Eurobank FPS, η πρώτη θυγατρική τράπεζας που εξασφάλισε την απαιτούμενη άδεια από την ΤτΕ για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων στην ελληνική αγορά, αναλαμβάνει να διαχειριστεί χαρτοφυλάκιο ύψους 14 δισ. ευρώ από οφειλές ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στόχος είναι επίσης να αναλάβει και τη διαχείριση χαρτοφυλακίων τρίτων, επενδύοντας σε “best practices”της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, προστίθεται.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «Η Eurobank πραγματοποιεί ένα ακόμα βήμα με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω της κατά 100% θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου της, ‘Eurobank Financial Planning Services’ (Eurobank FPS) η οποία θα δραστηριοποιείται στη νέα αγορά εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π), βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου (Ν4354/2015).

» Βασικό αντικείμενο εργασιών της Eurobank FPS, είναι κατά προτεραιότητα η εξεύρεση συναινετικών λύσεων για οφειλέτες και η διαχείριση απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με έμφαση στην εξυγίανση χαρτοφυλακίων μέσω καινοτόμων μεθόδων, εξελιγμένων συστημάτων πληροφορικής, εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών συμβούλων και νέων προϊόντων.

Σκοπός της εταιρίας είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της υπό όρους διαφάνειας αξιοποιώντας στο μέγιστο τις στρατηγικές, τις υποδομές, τα συστήματα και το ανθρώπινο δυναμικό και επιδεικνύοντας υπευθυνότητα προς το κοινωνικό σύνολο.

LEAVE A REPLY