Θέατρο “γιοκ” στο ΚΘΒΕ τα φετινά Χριστούγεννα – Απεργία του Σωματείου Ελλήνων...

Θέατρο “γιοκ” στο ΚΘΒΕ τα φετινά Χριστούγεννα – Απεργία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών-Αιχμές της διοίκησης

521
SHARE

Ματαίωση των προγραμματισμένων παραστάσεών του κατά το χρονικό διάστημα από 25 έως 27 Δεκεμβρίου 2018, δηλαδή από σήμερα μέχρι και μεθαύριο, ζητώντας συγγνώμη από τους θεατές για την ταλαιπωρία.

Η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη, η οποία έρχεται σε μια στιγμή υψηλής ζήτησης από το κοινό, όπως κάθε χρόνο στην περίοδο των εορτών, αι επιτυχημένης πορείας των φετινών παραστάσεων, οφείλεται σε έκτακτες κινητοποιήσεις του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), το οποίο επέλεξε αυτή τη χρονική περίοδο των γιορτών να ασκήσει πίεση για την ικανοποίηση των συνδικαλιστικών του διεκδικήσεων.

Η διοίκηση του ΚΘΒΕ υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι η ματαίωση των παραστάσεων υπήρξε προϊόν απόφασης του ΣΕΗ κι ενώ όλο το τελευταίο διάστημα η ίδια και η διεύθυνση του ΚΘΒΕ “καταβάλλουν μέσω διαρκών διαβουλεύσεων κάθε προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισης των ανθρώπων του θεάτρου, αλλά και του ρόλου του. Η απόλυτη οικονομική εξυγίανση, η πλήρης ανταπόκριση του ΚΘΒΕ στην υποχρέωση καταβολής της μισθοδοσίας και κάθε είδους παροχών, η επέκταση των καλλιτεχνικών και μορφωτικών δράσεων του θεάτρου και η αποπληρωμή όλων των χρεών του παρελθόντος (ύψους περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ) δεν ήταν καθόλου αυτονόητα ούτε αυτόματα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα, μετά από εργώδη και συστηματική προσπάθεια όλων, διοίκησης, διεύθυνσης, προσωπικού και θεατών, η Θεσσαλονίκη έχει ένα δημόσιο θέατρο εφάμιλλο των ευρωπαϊκών, η προσφορά του οποίου έχει αναγνωριστεί από το κοινό της πόλης. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μόνο ζημιωμένο από τη στάση εργασίας, δηλαδή οι 650.000 θεατές του ΚΘΒΕ.

Επισημαίνουμε ότι η πρόταση της διοίκησης και της διεύθυνσης του ΚΘΒΕ προς τους εργαζόμενους ηθοποιούς περιλάμβανε αυξήσεις της τάξης του 10% (ποσοστό ρεκόρ) και πλήρη διασφάλιση της εργασιακής τους γαλήνης. Επίσης, ότι η διοίκηση/διεύθυνση του ΚΘΒΕ αντιμετωπίζει δικαστικές αγωγές, επειδή εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία, όπως την εφαρμόζει, άλλωστε, και το Εθνικό Θέατρο, χωρίς αντιδράσεις από το ΣΕΗ. Ότι η συλλογική σύμβαση των ηθοποιών βρίσκεται ακόμη σε ισχύ και δεν αμφισβητείται. Τέλος, ότι έχει οριστεί Τριμερής Συνάντηση του ΚΘΒΕ με το ΣΕΗ στο Υπουργείο Εργασίας για την Πέμπτη 27/12″.

Στη συνέχεια της επιστολής η διοίκηση του ΚΘΒΕ καλεί τους ηθοποιούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων : “Φαίνεται ότι ορισμένοι, μετά από μια περίοδο κρίσης και στην πορεία προς την ανάκαμψη, λειτουργούν με γνώμονα μόνο το ατομικό τους συμφέρον, ακόμη κι όταν τυγχάνουν προνομιακής διασφάλισης. Το ύψος των απολαβών τους το επιβεβαιώνει πλήρως. Καλούμε αυτή την ύστατη ώρα τους ηθοποιούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη στερήσουν από τα λαϊκά στρώματα ένα ποιοτικό και μοναδικό στην πόλη μέσο ψυχαγωγίας και πολιτιστικής καλλιέργειας. Από πλευράς μας, ως Διοίκηση και Διεύθυνση του ΚΘΒΕ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα δημόσιο θέατρο οικονομικά υγιές, ανοιχτό σε όλους τους πολίτες, με συνέργειες με όλους τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας, χωρίς αγκυλώσεις και με το βλέμμα ανοιχτό στην κοινωνία.Το οφείλουμε στους 650.000 θεατές μας και θα τους δικαιώσουμε.

Άρης Στυλιανού
Πρόεδρος ΔΣ ΚΘΒΕ

Γιάννης Αναστασάκης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ”.

Οι παραστάσεις, που δεν θα πραγματοποιηθούν είναι:

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/12

«Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ» ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 11.00

«ΝΤΑ» ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 21.00

«ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΕΜΣ 20.30

«ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 21.00

«ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 21.15

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/12

«Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ» ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 11.00

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ» ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 18.00

«ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΕΜΣ 18.00

«ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 18.00

«ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 18.00

ΠΕΜΠΤΗ 27/12

«ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΕΜΣ 20.30

«ΝΤΑ» ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 21.00

«ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 21.00

«ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 21.15

Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί. Το χρονικό διάστημα εξαργύρωσης ή αλλαγής των εισιτηρίων ορίζεται από τις26/12/2018 έως τις 31/12/2018.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2315 200200

LEAVE A REPLY