Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”-Θα παραδοθεί σε λειτουργία στις...

Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”-Θα παραδοθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2021

1398
SHARE

Στα τέλη του 2020 με αρχές 2021 θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί σε λειτουργία ο νέος τερματικός σταθμός (τέρμιναλ) στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, που θεμελιώθηκε σήμερα το πρωί.

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπως σημείωσε κατά την τελετή θεμελίωσης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλεξάντερ Τσίνελ, βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού προγράμματος της Fraport Greece, με έργα της τάξης των 100 εκατ.ευρώ.

Το νέο τέρμιναλ θα επεκτείνει τη δυναμικότητα του αεροδρομίου, το εμβαδόν του θα ανέρχεται σε 34.000 τ.μ. και σε συνδυασμό με τα 24.000 τ.μ. του παλιού τερματικού σταθμού, ο οποίος θα ανακαινιστεί, θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει πάνω από 9 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Μέχρι το τέλος του 2018, όπως επίσης ανακοινώθηκε, θα παραδοθούν οι τερματικοί σταθμοί στα Χανιά, τη Ζάκυνθο και την Καβάλα και το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα της Fraport Greece για τα 14 αεροδρόμια, που διαχειρίζεται στην Ελλάδα ανέρχεται σε 415 εκατ.ευρώ μέχρι το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, οι σταθμοί checkin θα αυξηθούν κατά 47%, ενώ τα διπλάσια θα είναι τα σημεία ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, οι ιμάντες παραλαβής αποσκευών θα είναι κατά 75% περισσότεροι, με τον συνολικό αριθμό των πυλών του αεροδρομίου να αυξάνεται κατά 50%.       

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Alexander Zinell, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, αλλά και στον συμβολισμό του για την Ελλάδα: «Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής ανάπτυξης για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για να ξεκινήσει αυτή η επόμενη μέρα από αυτόν τον ιστορικό τόπο. Το νέο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν αποτελεί απλώς μέρος του κατασκευαστικού προγράμματος. 100 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 415 εκατ. ευρώ που θα κοστίσουν τα έργα για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων, θα διατεθούν εδώ στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Στόχος μας είναι η πλήρης μεταμόρφωσή του σε έναν σύγχρονο κεντρικό κόμβο για τα νοτιοανατολικά Βαλκάνια». 

Στην τελετή θεμελίωσης παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Θέρμης, Γιάννης Μπουτάρης και Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

 

LEAVE A REPLY