Θερινές εκπτώσεις από 9 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου

Θερινές εκπτώσεις από 9 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου

479
SHARE

Από τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 θα διαρκέσουν οι φετινές τακτικές θερινές εκπτώσεις, ενώ τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της εν λόγω εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018. Για τη συγκεκριμένη μέρα, το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων είναι από τις 11 πμ έως τις 6 μμ, ενώ τα πολυκαταστήματα που ανήκουν στον ΣΕΛΠΕ αναμένεται να κλείσουν δύο ώρες αργότερα, στις 8 το βράδυ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Επίσης ο ΕΣΘ εφιστά την προσοχή των μελών του στα εξής σημεία:

-Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

– Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

– Οι πρακτικές επικοινωνίας μείωσης της τιμής διενεργούνται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

– Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

«Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή», υπογραμμίζει ο ΕΣΘ.

LEAVE A REPLY