Θερμαίνουν μηχανές οι αγρότες – Σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων την Κυριακή...

Θερμαίνουν μηχανές οι αγρότες – Σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων την Κυριακή στη Λάρισα

903
SHARE

Σύσκεψη στη Λάρισα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων των αγροτών, η οποία συμμετέχει στη σημερινή απεργία, με στόχο τον συντονισμό των κινητοποιήσεών τους ενάντια στα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τα αγροτικά εισοδήματα.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων απευθύνει κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για μαζική και μαχητική συμμετοχή στις κατά σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις και τονίζει μεταξύ άλλων: “Ορθώνουμε αγωνιστικό ανάστημα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που φέρνει προς συζήτηση στην βουλή, για μια ακόμη φορά παίρνει από τους πολλούς για να τα δώσει στους λίγους αυξάνοντας την κερδοφορία τους σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός προβλέπει παραπέρα μείωση του εισοδήματος και νέα επίθεση σε αγρότες και κτηνοτρόφους οξύνοντας τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ζούμε, οδηγώντας χιλιάδες μικρομεσαίους στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα, την φτώχεια και την εξαθλίωση. Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ κατά 2% φτάνοντας έτσι να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές στο 23.20% του εισοδήματος για το 2018 ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές πλέον δεν θα εκπίπτουν της φορολογίας, όπως ίσχυε φέτος, αλλά θα υπολογίζονται ως εισόδημα και θα φορολογούνται. (Φέτος το 15% και από του χρόνου στο 100%). Αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε χωράφια, αποθήκες και στάβλους πληρώνοντας ακόμη ένα χαράτσι στον βωμό των μνημονιακών υποχρεώσεων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ το 2015”.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στην Λάρισα στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ στις 12 το μεσημέρι θα αποφασιστεί το πλαίσιο αιτημάτων και ο πανελλαδικός συντονισμός των αγωνιστικών διεκδικήσεών τους.

LEAVE A REPLY