Θεσσαλονίκη-Αγριογούρουνα: Πιάστηκε ένα, συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό και άλλων

Θεσσαλονίκη-Αγριογούρουνα: Πιάστηκε ένα, συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό και άλλων

138
SHARE

Αιχμαλωτίστηκε χθες το βραδάκι στο άλσος των Συκεών μετά από πολύωρη επιχείρηση και θα μεταφερθεί στο φυσικό του περιβάλλον ένα από τα αγριογούρουνα που “επισκέπτονται” το τελευταίο διάστημα τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης και η επιχείρηση θα συνεχιστεί για τον εντοπισμό και άλλων, καθώς θεωρείται μάλλον απίθανο τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί σε Πλατεία Αριστοτέλους, Λαδάδικα και στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά να προέρχονται από ένα μόνο ζώο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν προσωπικό του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, του Δασαρχείου, της Περιφέρειας και μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Για δόλωμα μέσα στο κλουβί τοποθετήθηκαν αβγά, καλαμπόκι και τσουρέκι, ενώ επίσης χρησιμοποιήθηκε κρουνός νερού για να προσελκυστεί το ζώο.

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών ζητά την τοποθέτηση φράχτη κατά μήκος της περιφερειακής οδού, καθώς επίσης και την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων σήμανσης για τους οδηγούς και τους πεζούς και τη διενέργεια καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών για τους κανόνες ασφάλειας σε περίπτωση ξαφνικής συνάντησής τους με αγριγούρουνα…

LEAVE A REPLY