Tuesday , 22 April 2025

Θεσσαλονίκη: Από 12-17 ευρώ το κιλό το απλό τσουρέκι στα ζαχαροπλαστεία – Οι τιμές στα περσινά επίπεδα

«Ζεσταίνεται» σιγά – σιγά η αγορά για το πασχαλινό τραπέζι με το τσουρέκι της Λαμπρής, από τα γλυκά εδέσματα, να βρίσκεται στην… πρώτη γραμμή. Το τσουρέκι το έχουμε όλο τον χρόνο στην καθημερινότητά μας, όμως το Πάσχα έχει την τιμητική του καθώς θα στολιστεί με το κόκκινο αυγό και δεν λείπει ποτέ από το πασχαλινό τραπέζι. Όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Μάριος Παπαδόπουλος, «στα τσουρέκια θα έχουμε φέτος ίδιες τιμές με πέρυσι και εξαιρετική ποιότητα. Η τιμή στο απλό τσουρέκι κυμαίνεται από 12-17 ευρώ το κιλό».

Τσουρέκια απλά ή με γέμιση
«Η τιμή εξαρτάται πάντα από το μέγεθος» διευκρινίζει ο πρόεδρος Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης. Και όπως εξηγεί «τα γεμιστά θα πωλούνται με το τεμάχιο και ανάλογα το βάρος τους και τον στολισμό τους. Θα έχουμε και φέτος μεγάλη γκάμα από διάφορα τσουρέκια με γέμιση. Για παράδειγμα στο τσουρέκι το πράσινο βάζουμε την πραλίνα του φιστικιού με το κανταΐφι και στο τσουρέκι το Lotus βάζουμε την πραλίνα Lotus με το μπισκότο. Εγώ νομίζω ότι φέτος, κι έτσι δείχνει, οι πελάτες απευθύνονται για αγορές στα ζαχαροπλαστεία. Βλέπουμε ζήτηση καλή, έχει αρχίσει η δουλειά καλά και ελπίζουμε να συνεχίζει έτσι. Ήδη, έχουμε ξεκινήσει την παραγωγή με τα τσουρέκια. Ήδη εμείς εδώ έχουμε ξεπεράσει τον τόνο. Η επάρκεια είναι δεδομένη, η διάθεσή μας γιορτινή και γλυκιά και η ποιότητα όλων των προϊόντων μας αδιαμφισβήτητη, πόσο μάλλον έναντι αυτών που διατίθενται από τις υπεραγορές. Τα ζαχαροπλαστεία περιμένουν τους πελάτες που τους έχουν κάθε χρόνο κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Γι’ αυτό θα πουλήσουμε εξαιρετική ποιότητα σε τιμές πραγματικά ανταγωνιστικές. Δεν έχουν αλλάξει οι τιμές του τσουρεκιού. Το θέμα δεν είναι πόσο κάνει κάτι. Σημασία έχει να έρθει και να ψωνίσει. Και να δει ο πελάτης αν αυτό που πληρώνει στο κάθε ζαχαροπλαστείο είναι αντάξιο της ποιότητας που θέλει.

Φούρνισμα στο σπίτι – Συμβουλές
Όσες νοικοκυρές επιθυμούν να ψήσουν το τσουρέκι στο σπίτι τους, ώστε αυτό να μοσχομυρίσει, θα μπορούν να προμηθευτούν τη ζύμη έτοιμη. Ο πρόεδρος Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης κ. Παπαδόπουλος λέει ότι «όποια νοικοκυρά θέλει να ψήσει το τσουρέκι σπίτι της μπορεί να έρθει να πάρει ένα τσουρέκι ωμό. Να το αφήσει στο σπίτι να φουσκώσει και στη συνέχεια να το ψήσει. Βέβαια, το τσουρέκι είναι πιο ιδιαίτερο στη διαδικασία. Πρέπει κανείς να ξέρει, αλλά οκ. Ας το δοκιμάσει, δεν έχει να χάσει κάτι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *