Θεσσαλονίκη: Εκπόνηση μελέτης για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου – Ενιαία παραλία...

Θεσσαλονίκη: Εκπόνηση μελέτης για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου – Ενιαία παραλία 42 χλμ. από Καλοχώρι μέχρι Αγγελοχώρι

929
SHARE

«Πράσινο φως» για τη διενέργεια διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την ενοποίηση, ανάπλαση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, σε όλο του το μήκος, από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι, άναψε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη σημερινή συνεδρίασή της.

Όπως τόνισε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, όταν ολοκληρωθεί η μελέτη θα δοθεί η δυνατότητα για την κατάθεση –από την Περιφέρεια- στα συναρμόδια υπουργεία ενός σαφούς και ξεκάθαρου πλαισίου χρήσεων γης στην εν λόγω παράκτια ζώνη, η οποία σημειωτέον είναι μήκους 42 χιλιομέτρων, ώστε να διαμορφωθεί το ενιαίο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, που θα είναι προσβάσιμο σε όλους.

Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου έξι μήνες και θα ενσωματώνει και τα αποτελέσματα της διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, όπου κατατέθηκαν οι απόψεις όλων των φορέων, κινήσεων πολιτών και κυρίως των επτά δήμων που έχουν τμήματα του παραλιακού μετώπου στα διοικητικά τους όρια (Δέλτα, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού).

 “Έχει επιτευχθεί μια μεγάλη, ιστορική συμφωνία με τους δήμους και μετά την ολοκλήρωση της μελέτης και την κατάθεσή της στα υπουργεία, αναμένεται η έγκριση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να δεσμευτούν οι χρήσεις γης. Ακολούθως θα γίνει ένας ενιαίος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός που θα αποτυπώνει τα έργα που πρέπει να γίνουν”, τόνισε ο κ.Γιουτίκας.

LEAVE A REPLY