“Θεσσαλονίκη Θετικά” για το δεύτερο δήμο της χώρας ο Μάκης Κυριζίδης

“Θεσσαλονίκη Θετικά” για το δεύτερο δήμο της χώρας ο Μάκης Κυριζίδης

1430
SHARE

Με την ίδρυση της δημοτικής ομάδας “Θεσσαλονίκη Θετικά”, 16 μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο επικεφαλής της, Μάκης Κυριζίδης, επιδιώκει να επανατοποθετήσει, όπως σημείωσε, την πολιτική αυτοτέλεια στο χώρο της αυτοδιοίκησης, μακριά από τις κομματικές επιταγές, διεκδικώντας το δήμο Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2020-2025.

Αν και ο κ. Κυριζίδης παραδέχτηκε ότι ανήκει στη ΝΔ, τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να πάρει χρίσμα, παραπέμποντας στη σχετική δήλωση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν προτίθεται να δώσει κομματικό χρίσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μάλιστα, απηύθυνε πρόσκληση σε όσους θέλουν να ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο συνδυασμό του και στο πλαίσιο αυτό, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, σειρά επαφών με φορείς της πόλης ενώ στα τέλη Οκτωβρίου, θα παρουσιάσει τις τελικές θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού.

Όσον αφορά το δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Κυριζίδης υποστήριξε πως λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο, παρά το γεγονός ότι η πόλη διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της.

“Ουδέν πρόβλημα” με τους “Εντάξει”

Σχετικά με τη συμμετοχή του στη δημοτική παράταξη “Εντάξει” και την απόφαση του επικεφαλής, Σταύρου Καλαφάτη να μην διεκδικήσει εκ νέου το δήμο Θεσσαλονίκης στις προσεχείς εκλογές, ο κ. Κυριζίδης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων στην παράταξη.

“Προσπάθησα να συναντήσω τον κ. Καλαφάτη τις τελευταίες 10 ημέρες, χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό”, τόνισε ο κ. Κυριζίδης και κατέληξε, λέγοντας πως “όποιον δεν τον ενδιαφέρει ο δήμος, είναι δικαίωμα του να μην συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, ωστόσο δεν μπορεί να θέτει εκτός αυτοδιοίκησης, όποιον τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα στην αυτοδιοίκηση”.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στη συνέντευξη Τύπου του κ. Κυριζίδη παρέστησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέφανος Γωγάκος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Γιώργος Αβαρλής και Δημήτρης Ράπτης.

LEAVE A REPLY