Θεσσαλονίκη: Καλύτερη από πέρυσι η εορταστική αγοραστική κίνηση στο ιστορικό κέντρο της...

Θεσσαλονίκη: Καλύτερη από πέρυσι η εορταστική αγοραστική κίνηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης -Κυρίως στα τρόφιμα

754
SHARE

Θετικός σε σύγκριση με πέρυσι είναι ο μέχρι σήμερα απολογισμός της αγοραστικής κίνησης στη φετινή περίοδο των εορτών στα μαγαζιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, κυρίως στα καταστήματα τροφίμων, αλλά και ένδυσης-υπόδησης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στον οποίον υπάγονται μεταξύ άλλων και όλες οι παραδοσιακές αγορές του κέντρου της πόλης (Καπάνι ή Βλάλη, Άθωνος, Μοδιάνο κ.ο.κ.).

 «Δε μιλάμε για θεαματική διαφορά, απλά για μια ανάσα», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ.Χρήστος Νικολόπουλος, σύμφωνα με τον οποίον η κίνηση παρά τη μικρή βελτίωση εξακολουθεί να απέχει πολύ από τις προ κρίσης χρονιές.

 Για μικρές ανάσες κάνει λόγο και ο πρόεδρος του του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, σύμφωνα με τον οποίον «έγινε κάποια δουλειά» στην αγορά της Θεσσαλονίκης το τριήμερο Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα πριν από τα Χριστούγεννα (22-24 Δεκεμβρίου και εκφράζει αισιοδοξία ότι και οι λιγοστές ημέρες που απομένουν μέχρι την εκπνοή του χρόνου θα κινηθούν επίσης ικανοποιητικά «και θα πάρουμε άλλη μια ανάσα».

Οι «ανάσες» αυτές, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ.Φιλιππίδη, δεν επαρκούν για να αναπληρώσουν τις απώλειες όλης της χρονιάς και  το 2018 κλείνει με πτώση τζίρου στην αγορά της Θεσσαλονίκης, η οποία για μια ακόμη χρονιά εκτιμάται ότι ανέρχεται και πάλι σε διψήφιο ποσοστό.

Η αγορά κινείται αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με τους κ.κ.Νικολόπουλο και Φιλιππίδη, χάρη στα δώρα των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα και τα επιδόματα-κοινωνικά μερίσματα, που διανεμήθηκαν προ μερικών ημερών.

LEAVE A REPLY