Friday , 19 April 2024

Θεσσαλονίκη: Μείωση πελατών μέχρι και 70% στα γυμναστήρια

Πτώση συνδρομών-πελατών της τάξης του 60%-70% καταγράφουν τα γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης, λόγω των μέτρων για την πανδημία και παρά το γεγονός ότι ο Σεπτέμβριος στο παρελθόν ήταν ο πιο καλός μήνας του έτους.

“Δουλεύουμε με το 30%-40% της πελατείας μας σε σύγκριση με το 2019” επισημαίνει σχετικά στο Thesseconomy.gr ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης, Κώστας Κοπαρανίδης, ενώ εκτός από τη μείωση των συνδρομών καταγράφεται και μείωση των επισκέψεων των ανεμβολίαστων πελατών, λόγω του κόστους των rapid test που οφείλουν να διεξάγουν τρεις φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου και του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστνρίων, η πανδημία έχει επιφέρει λουκέτο στο 10% των γυμναστηρίων σε όλη την επικράτεια, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί σε 305, δηλα΄δη ένα στα τρία, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Για την αναστροφή της εν λόγω καθοδικής πορείας ο Σύλλογος ζητά ενίσχυση του κλάδου με παράλληλη ελάφρυνση των μέτρων, ιδιαίτερα για όσους πελάτες έχουν κάνει την 1η δόση των εμβολίων , ενώ ζητά επίσης να επεκταθεί σε μαθητές έως 18 ετών η προσέλευσή τους στα γυμναστήρια με 1 rapid test την εβδομάδα. και θέτει ερωτήματα πώς λ.χ. τα self tests θεωρούνται ασφαλή για τα σχολεία και όχι για τα γυμναστήρια.

Ύστερα από επίμονες παρεμβάσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Υγείας, οι οποίες είχαν θετικό αποτέλεσμα, στο μεταξύ, με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης παρατάθηκε μέχρι 15 Οκτωβρίου 2021 η υποβολή αιτήσεων από γυμναστήρια για να ενταχθούν στο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ αποκλειστικά για γυμναστήρια, ενώ επίσης οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε γυμναστήρια υποχρεούνται να πραγματοποιούν 1 rapid test την εβδομάδα και όχι 2, όπως είχε οριστεί αρχικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *