Θεσσαλονίκη: Οκτώ συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων- Κατασχέθηκαν πάνω από 4.000 πακέτα!

Θεσσαλονίκη: Οκτώ συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων- Κατασχέθηκαν πάνω από 4.000 πακέτα!

1775
SHARE

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 4.000 αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται -από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης της Θεσσαλονίκης- για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, σε συντονισμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, με την συνεργασία της ΟΠΚΕ και των Ομάδων ΔΙΑΣ και «Ζ», συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί και μία ημεδαπή, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 232 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 17 συσκευασίες καπνού, τα οποία διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες. Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένα επιπλέον 50 πακέτα τσιγάρα και 10 συσκευασίες καπνού.

Αλλά και στην Καλαμαριά, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας συνέλαβαν το απόγευμα της 16ης Φεβρουαρίου, 52χρονο ομογενή, ο οποίος πουλούσε σε διερχόμενους πολίτες σε λαϊκή αγορά στην περιοχή της Ανάληψης, λαθραία καπνικά προϊόντα. Ειδικότερα, στην κατοχή του και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.458 πακέτα τσιγάρα και 70 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και χρηματικό ποσό προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά του.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στην περιοχή του Ευόσμου, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν δύο νεαρούς αλλοδαπούς, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες συνολικά 170 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 15 συσκευασίες καπνού.

(φωτογραφία αρχείου)

LEAVE A REPLY