Friday , 19 April 2024

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 16 Μαρτίου: «Χειρόφρενο»… τραβά ο ΟΑΣΘ – Στο έδαφος τα αεροπλάνα – Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Πενήντα αστικά λεωφορεία θα κυκλοφορούν μεθαύριο, Πέμπτη 16 του μηνός, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αφού οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα συμμετέχουν στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων, «την Πέμπτη τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με προσωπικό ασφαλείας. Με ομόφωνη απόφαση του δ.σ. οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμήΝ1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό».

Απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Προβλήματα στις πτήσεις αναμένεται να δημιουργηθούν την προσεχή Πέμπτη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Όπως ανακοινώθηκε, «στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας. Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη από τις 00.01 ως τις 24.00» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ασθενεί» και η υγεία
«’Σταθμάρχες’ της υγείας δεν θα γίνουμε» αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης που όπως ανακοίνωσε «στην 24ωρη απεργία που θα γίνει την Πέμπτη θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί ιατροί της Θεσσαλονίκης». Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «κράτος, που είναι ‘επιτελικό’ για την προστασία των κερδών των λίγων, αλλά επιλεκτικά ‘ανίκανο’ για την προστασία της ζωής των πολλών» και τονίζει ότι «αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα στα Τέμπη! Αυτοί ευθύνονται για το διαρκές ΕΓΚΛΗΜΑ που ζούμε καθημερινά μέσα στις δημόσιες μονάδες υγείας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *