Thursday , 18 April 2024
Reopening of restaurants and cafes for the first time since the 3rd of November 2020, after the second nationwide lockdown imposed for the prevention of the Covid-19 virus spread. Athens, on May 5, 2021 / Επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, έπειτα απο την επιβολή του δεύτερου εθνικού lockdown για τον περιορισμό του Covid-19, στις 3 Νοεμβρίου, 2020. Αθήνα, 3 Μαίου, 2021

Θεσσαλονίκη: Το 88% των καφέ-μπαρ-εστιατορίων επιλέγουν να λειτουργήσουν ως μικτοί χώροι

Ποσοστό 88%, δηλαδή τα 9 στα 10 καταστήματα εστίασης-ψυχαγωγίας στη Θεσσαλονίκη (καφέ-μπαρ-εστιατόρια), επιλέγουν να λειτουργήσουν ως μικτοί χώροι, ως προς τα νέα υγειονομικά κριτήρια για τους εσωτερικούς χώρους που ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δημοσκόπησης, που όπως δημοσίευσε χθες το Thesseconomy.gr, διεξάγει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης στα μέλη της μέσω εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας.

Να λειτουργήσουν ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με αντισώματα επιλέγει μόνο ένα 6% και ένα άλλο 6% απαντά ότι δεν γνωρίζει ακόμη τι θα κάνει.

“Ήταν εντελώς λάθος η απόφαση της Κυβέρησης και ο τρόπος χειρισμός της”, επισημαίνει στο Thesseconomy.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Μιχάλης Επιτροπίδης. “Ποιός θα δώσει 20-40 ευρώ λ.χ. για να κάνει rapid testγια να πάει να πιει ένα ποτό με τη γυναίκα του ή για φαγητό; Οι επιχειρηματίες επιλέγουν τους μικτούς χώρους, γιατί διαφορετικά αποκλείουμε το 60% του πληθυσμού” (σ.σ. που δεν έχει εμβολιαστεί)”.

Παράλληλα, οι επιχειρηματίες του κλάδου επισημαίνουν ότι τα μέτρα ελέγχου που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση στην πράξη απαιτούν προσλήψεις προσωπικού για τους ελέγχους στην πόρτα, για τις οποίες ζητούν επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών κ.ο.κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *