Θεσ/νίκη: «Βροχή» πυροτεχνημάτων στην αλλαγή του έτους με χορηγό το ΕΒΕΘ

Θεσ/νίκη: «Βροχή» πυροτεχνημάτων στην αλλαγή του έτους με χορηγό το ΕΒΕΘ

447
SHARE
Με χορηγία του ΕΒΕΘ και το φετινό φαντασμαγορικό υπερθέαμα των πυροτεχνημάτων στην αλλαγή του έτους στη Θεσσαλονίκη

Με ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, που αποτελεί χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), η Θεσσαλονίκη θα υποδεχτεί και φέτος το Νέο Έτος. Το ΕΒΕΘ -όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του- συμμετέχει και αυτή τη χρονιά στις εορταστικές δράσεις του Δήμου, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου τη ρίψη των πυροτεχνημάτων τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, όπως ακριβώς έπραξε και πέρσι.

«Πρόθεσή μας είναι η διοργάνωση μιας φαντασμαγορικής εκδήλωσης, τουλάχιστον εφάμιλλης της περσινής, που θα προσελκύσει στην πόλη μας, πέραν των δημοτών και πολλούς επισκέπτες, προσφέροντας μία αξέχαστη εμπειρία», επισήμανε το ΕΒΕΘ στη σχετική επιστολή του προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Το εντυπωσιακό υπερθέαμα θα ξεκινήσει ένα λεπτό πριν από την αλλαγή του χρόνου και η «βροχή» των πυροτεχνημάτων που θα φωτίσει τον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει 10 λεπτά. Η ρίψη των πυροτεχνημάτων θα γίνεται από θαλάσσης, στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους. Για το σκοπό αυτό, επίσης με δαπάνη του ΕΒΕΘ, θα χρησιμοποιηθούν δυο φορτηγίδες, οι οποίες θα αγκυροβολήσουν στο Θερμαϊκό, απέναντι από την Πλατεία.

Τα περισσότερα από τα 5.000 πυροτεχνήματα θα εκτοξεύονται σε ύψος 120 μέτρων, με «άνοιγμα» 250 μέτρων, φωτίζοντας μια τεράστια περιοχή, με στόχο να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα που θα γίνει ορατό και σε άλλες περιοχές της πόλης και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου.

LEAVE A REPLY