Θεσ/νίκη: Πάνω 4.900 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 12 κιλά καπνού εντόπισαν αστυνομικοί...

Θεσ/νίκη: Πάνω 4.900 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 12 κιλά καπνού εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος Παιονίας

1131
SHARE

Μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού εντόπισαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας οι οποίοι πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και συνέλαβαν σήμερα -σε διαφορετικές περιπτώσεις- δύο αλλοδαπούς ηλικίας 24 και 23 ετών, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, ο 24χρονος διαπιστώθηκε να κατέχει 4.030 πακέτα τσιγάρων και 235 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 11 κιλών και 750 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην κατοχή του 23χρονου εντοπίσθηκαν 910 πακέτα τσιγάρων και 23 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 1 κιλού και 150 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Ο 23χρονος προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη απωθώντας τους αστυνομικούς, ακινητοποιήθηκε όμως άμεσα.

Τα παραπάνω λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

LEAVE A REPLY