Θεσ/νίκη: Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς νερό μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής...

Θεσ/νίκη: Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς νερό μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (11/5)

1144
SHARE

Μέχρι αύριο το απόγευμα δεν θα έχει νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους ότι έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι απολύτως ασφαλές ώστε να δοθεί για κατανάλωση.

Αυτό αναφέρει σε νεώτερη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη (10/5) η ΕΥΑΘ, προσθέτοντας πως σοβαρά προβλήματα θα συνεχίσουν παράλληλα να υπάρχουν και στις περιοχές που τροφοδοτούνται εν μέρει από τον Δενδροπόταμο, όπως Χαριλάου, Τούμπα, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλίσσης Όλγας και Καλαμαριά, παρότι έχει αυξηθεί η τροφοδοσία με νερό από τον Αλιάκμονα μέσω της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, οφείλεται σε αυξημένη θολότητα που προκλήθηκε από τη μεσημεριανή νεροποντή -τα αίτια διερευνώνται- και οι πρώτες ενδείξεις από τους επιβεβλημένους από τη νομοθεσία ελέγχους θα φανούν μόνο αύριο το μεσημέρι (τουλάχιστον 21 ώρες μετά τη νεροποντή), οπότε και θα κριθεί αν το νερό είναι απολύτως ασφαλές για να δοθεί στην κατανάλωση.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη όλων των βλαβών από την ιστοσελίδα της ΕΥΑΘ στο http://vlaves.eyath.gr/

 

LEAVE A REPLY