Θεσ/νίκη: Σπείρα 20 διαρρηκτών «άδειαζε» διαμερίσματα – Πάνω από 200.000 ευρώ η...

Θεσ/νίκη: Σπείρα 20 διαρρηκτών «άδειαζε» διαμερίσματα – Πάνω από 200.000 ευρώ η λεία που αποκόμισαν

492
SHARE

Στα ίχνη μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις σπιτιών οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών από 38 διαμερίσματα, που πραγματοποιήθηκαν στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2010 – Απριλίου 2018.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 20 άτομα (18 αλλοδαποί – 2 ημεδαποί) ηλικίας από 27 έως 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Σημειώνεται ότι, έξι εκ των δραστών βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, «οι δράστες συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση η οποία διέθετε δομημένη και διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της και απώτερο σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων. Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η χρήση εξειδικευμένων διαρρηκτικών εργαλείων, η ανάπτυξη τεχνογνωσίας και η εφαρμογή ειδικών επιχειρησιακών μεθόδων.

Η λεία τους περιελάμβανε χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ».

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

LEAVE A REPLY