Θεσ/νίκη: Στις 27, 28 και 29 Απριλίου το 29ο Money Show με...

Θεσ/νίκη: Στις 27, 28 και 29 Απριλίου το 29ο Money Show με 105 εκδηλώσεις

529
SHARE

Me 105 εκδηλώσεις που έχουν στο επίκεντρό τους θέματα οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος αρχίζει αύριο, Παρασκευή (27 Απριλίου), στο ξενοδοχείο Hyatt, το 29ο Money Show της Θεσσαλονίκης. Το τριήμερο πολυσυνέδριο θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 29 Απριλίου και διοργανώνεται για 10η χρονιά από το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Στόχος μας είναι το Μoney Show να αποτελέσει ένα εργαλείο εξόδου από την κρίση», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαραντόπουλος (φωτογραφία), προσθέτοντας πως τα θέματα που επελέγησαν αφορούν τομείς στους οποίους μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και η επανεκκίνησή της. Η ενέργεια, ο αγροδιατροφικός τομέας και ο τουρισμός είναι ορισμένα από τα κεντρικά θέματα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του τριημέρου, ενώ ειδικές ενότητες έχουν προγραμματιστεί για μεγάλα προβλήματα όπως τα «κόκκινα» δάνεια και ο εξωδικαστικός μηχανισμός.

Η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και η ενίσχυση των εξαγωγών για τον συγκεκριμένο κλάδο είναι το βασικό θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνεται με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος το πρωί του Σαββάτου, όπου επίσης θα παρουσιαστεί το παράδειγμα της Ιταλίας η οποία πρωταγωνιστεί στη σύγχρονη γεωργία και στις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων στην ΕΕ.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ενότητες για τον τουρισμό, την κυκλική οικονομία, τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και τον νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων. Στην κεντρική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος θα μιλήσει για τη «Νέα Οικονομία στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής», ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης οργανώνει επετειακή εκδήλωση για το Βαρόμετρό του που συμπληρώνει φέτος τα 10 χρόνια.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου (http://www.italchamber.gr/ ).

LEAVE A REPLY