Θεσ/νίκη: Στις 7 Ιουνίου το 3o Διεθνές Συνέδριο «Innovation ID 2018»

Θεσ/νίκη: Στις 7 Ιουνίου το 3o Διεθνές Συνέδριο «Innovation ID 2018»

533
SHARE

To 3o Διεθνές Συνέδριο «Innovation ID 2018» πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Διοργανώνεται από το Hellenic Design Centre (HDC), που αποτελεί μία πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ, σε συνεργασία με το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Φορέων Design (Bureau of European Design Associations – BEDA) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΚΕΠΑ στο δίκτυο της BEDA και της Ετήσιας Συνάντησης των μελών της, που για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, στο διάστημα 6-8 Ιουνίου 2018. Στόχος του είναι η παρουσίαση παραδειγμάτων εφαρμογής του Design DrivenInnovation, τόσο στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, όσο και σε επίπεδο πολιτικής (Policymaking).

Το συνέδριο απευθύνεται στους επιχειρηματίες, στα στελέχη και στο προσωπικό όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην εκπαιδευτική κοινότητα, σε φορείς επιχειρηματικότητας, στελέχη του δημοσίου τομέα, καθώς και σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει το Design. Κατά τη διάρκεια του θα παρουσιαστούν η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγράμματα και υπηρεσίες που προσφέρονται στο ελληνικό κοινό, καλές πρακτικές δημόσιων φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων που έκαναν χρήση του Design, και θα γίνουν συζητήσεις πάνελ, σχετικά με την αξία, τις τάσεις και το μέλλον του Design σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι της Ε.Ε., του ΚΕΠΑ, της ΒΕDA, στελέχη φορέων Design από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Βέλγιο, Φιλανδία, Λετονία, Ολλανδία, Μάλτα, κ.λ.π.), καθώς και στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων. Στη διάρκεια των ομιλιών θα γίνει και η παρουσίαση του Hellenic Design Centre (ΗDC),το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς του ΙΣΝ προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το Hellenic Design Centre, εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (εγκαταστάσεις προθερμοκοιτίδαςOK!Thessτου Δήμου Θεσσαλονίκης) και έχει ως σκοπό την προώθηση του Design (σχεδιασμός) ως συστατικό της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το συνέδριο θα αποτελέσει μία πολύ καλή ευκαιρία για προβολή της επιχειρηματικής ανάπτυξης της πόλης στα θέματα σχεδιασμού (Design) καθώς και για τη δράση ThessalonikiDesignWeek που προωθεί με τους επιχειρηματικούς φορείς της πόλης ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης σχετικής εκδήλωσης το Νοέμβριο του 2018.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στο συνέδριο καθώς και λοιπές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το HellenicDesignCentre (τηλ. 2310-413285, e-mail: info@hellenicdesigncentre.gr, info@e-kepa.gr,site:www.hellenicdesigncentre.gr).

LEAVE A REPLY