Friday , 29 March 2024

Θεόδωρος Καράογλου: «Στις 21 Μαΐου χρειαζόμαστε αυτοδύναμη κυβέρνηση για να πετύχουμε τους εθνικούς μας στόχους»

Αναγκαιότητα για την εξέλιξη της χώρας χαρακτήρισε την επίτευξη της αυτοδυναμίας στις εκλογές της 21 Μαΐου ο Θεόδωρος Καράογλου.

«Επιδιώκουμε και προσδοκούμε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση ποιος πρέπει να κυβερνήσει. Στις 21 Μαΐου χρειαζόμαστε αυτοδύναμη κυβέρνηση για να πετύχουμε τους εθνικούς μας στόχους», δήλωσε, κατά την διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας του στην Αρέθουσα.

Επιπλέον, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας, με βάση τις θέσεις των σημερινών πολιτικών δυνάμεων, θα είναι παράγοντας αστάθειας καθυστερήσεων και… παζαριών που οδηγούν σε επιβράδυνση, λιγότερες μεταρρυθμίσεις, αστάθεια και παραλυσία.

«Όσες φορές εφαρμόστηκε η απλή αναλογική στην Ελλάδα είχαμε είτε διαρκείς εκλογές, όπως συνέβη το 1989-΄90 ή κυβερνήσεις λίγων μηνών όπως συνέβη στις αρχές του 1950», υπενθύμισε.

Σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Καράογλου σχολίασε πως αφορά στο «αν θα συνεχίσουμε σε μια πορεία προόδου, δημοσιονομικής υπευθυνότητας και δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας, που θα μας φέρει πιο κοντά στην υπόλοιπη Ευρώπη, στηρίζοντας περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών ή αν θα επιστρέψουμε στην καθήλωση, την οπισθοδρόμηση και την υπερφορολόγηση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *