«Θησαύριζαν» παριστάνοντας τεχνικούς της ΔΕΗ και εφοριακούς! Ταυτοποιήθηκαν 14 μέλη της σπείρας...

«Θησαύριζαν» παριστάνοντας τεχνικούς της ΔΕΗ και εφοριακούς! Ταυτοποιήθηκαν 14 μέλη της σπείρας που… αλώνιζε όλη τη χώρα

898
SHARE

Τη δράση μιας πολυμελούς σπείρας που διέπραττε ληστείες, κλοπές και απάτες σε διάφορες περιοχές της χώρας αποκάλυψαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, ενώ από τη μέχρι τώρα έρευνα, ταυτοποιήθηκαν 14 μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας από 21 έως 61 ετών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της απάτης, ενώ το απόγευμα Πέμπτης συνελήφθη, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας 25χρονος, μέλος της ομάδας, μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η ανακρίτριας Πρωτοδικείου Λάρισας, για τα ανωτέρω αδικήματα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από την συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2017, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και απατών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, μετέβαιναν στις οικίες των παθόντων, παρουσιαζόμενοι, κατά κύριο λόγο, ως υπάλληλοι – τεχνικοί της ΔΕΗ και χρησιμοποιώντας το ανυπόστατο πρόσχημα της επιδιόρθωσης βλάβης του δικτύου ηλεκτροδότησης, εισέρχονταν στα σπίτια και προέτρεπαν τα θύματά τους να συγκεντρώσουν χρήματα και τιμαλφή σε σημείο εξωτερικά της οικία τους, προκειμένου να τα προστατεύσουν από ενδεχόμενη πυρκαγιά, τα οποία στη συνέχεια αποσπούσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Σε άλλες περιπτώσεις, συστήνονταν και ως υπάλληλοι τηλεφωνικής εταιρίας ή εφοριακοί ή λογιστές, με την επίκληση επιστροφής φόρου, καθώς επίσης και ως αστυνομικοί, με την επίκληση πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από συγγενικό πρόσωπο του υποψηφίου θύματος, ζητώντας χρηματικό ποσό προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες του Νόμου. Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις, δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία σε βάρος δύο γυναικών, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Συνολικά εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας, από τον Ιανουάριο του 2017, διέπραξαν μία ληστεία, 22 κλοπές, 14 απάτες, καθώς και 6 περιπτώσεις απόπειρας κλοπής και απάτης.

Η συνολική αξία των αντικειμένων, χρηματικά ποσά και κοσμήματα-χρυσαφικά, που αφαίρεσαν τα μέλη της σπείρας κατά την διάρκεια της παράνομης δραστηριότητάς τους υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή των μελών της ομάδας και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων.

LEAVE A REPLY