Θρίλερ στις Καστανιές Έβρου- Συνελήφθησαν από Τούρκους στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Θρίλερ στις Καστανιές Έβρου- Συνελήφθησαν από Τούρκους στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

1960
SHARE

Δύο στελέχη του στρατού ξηράς -ένας αξιωματικός κι ένας υπαξιωματικός- συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο στη διάρκεια στρατιωτικής περιπόλου. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τους τουρκικές για τις διαδικασίες επανόδου των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα.

Το περιστατικό συνέβη χτες, Πέμπτη 1 Μαρτίου, όταν στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο αξιωματικοί βρέθηκαν στο τουρκικό έδαφος εξαιτίας της κακής ορατότητας που επικρατούσε την περιοχή λόγω της κακοκαιρίας και της πυκνής χιονόπτωσης.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού έχει ως εξής:
«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

LEAVE A REPLY