«Θύματα» απάτης δεκάδες οδηγοί στη Θεσσαλονίκη από κύκλωμα που πουλά παράνομα προς...

«Θύματα» απάτης δεκάδες οδηγοί στη Θεσσαλονίκη από κύκλωμα που πουλά παράνομα προς 20(!) ευρώ λάστιχα υαλοκαθαριστήρων

1213
SHARE

Διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της εξαπάτησης οδηγών από κύκλωμα που πουλάει παράνομα λάστιχα υαλοκαθαριστήρων στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνται στην πλατεία Αριστοτέλους και πωλούν σε ανυποψίαστους οδηγούς έναντι 20(!) ευρώ, ανταλλακτικά λάστιχα για τους υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων.

Η μέθοδος που ακολουθούν είναι συγκεκριμένη: Πλησιάζουν τον οδηγό που σταθμεύει το όχημα του για παράδειγμα επί της οδού Ολύμπου, κάτω από την Ρωμαϊκή Αγορά και με την πρόφαση ότι πωλούν δήθεν ένα πρωτοποριακό (;) προϊόν, προχωρούν επιτόπου στην αντικατάσταση των ελαστικών στο παρμπρίζ.

Στη συνέχεια, ζητούν από τον οδηγό να ελέγξει τους υαλοκαθαριστήρες για την …αποτελεσματικότητα τους και αφού ολοκληρώσουν την επίδειξη, ανακοινώνουν ότι το κόστος αγοράς τους ανέρχεται στα 20 ευρώ.

Σε περίπτωση που ο οδηγός αρνηθεί να καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό, οι επιτήδειοι πωλητές ξεκινούν τα…παζάρια, ρίχνοντας την τιμή στο μισό κόστος.

«Μου πούλησε στην τιμή 12 ευρώ δύο λάστιχα υαλοκαθαριστήρων ενώ αρχικά μου ζητούσε να του δώσω 20 ευρώ», δήλωσε στο thesseconomy.gr, «θύμα» του κυκλώματος.

«Παρά το γεγονός ότι τον ρωτούσα πόσο κοστίζουν τα ανταλλακτικά, αρνούνταν να μου απαντήσει. Όταν τελικά μου είπε πόσο έκαναν και αρνήθηκα να τον πληρώσω, λέγοντας του ότι ένα ζευγάρι λάστιχα υαλοκαθαριστήρων δεν κάνει πάνω από 5 ευρώ, άρχισε να μου κάνει παζάρια», τόνισε οδηγός.  

Να σημειωθεί ότι οι παράνομοι πωλητές ισχυρίζονται ότι εργάζονται για λογαριασμό εισαγωγικής εταιρείας, με έδρα στην δυτική Θεσσαλονίκη.

LEAVE A REPLY