Friday , 19 April 2024

Θ.Οικονόμου: Αύριο αρχίζει η επίταξη των γιατρών – «Πλήρως εμβολιασμένοι είναι όσοι έχουν κάνει και την τρίτη δόση»

Αύριο, και ανάλογα με τα κενά στο σύστημα υγείας, θα ξεκινήσει η διαδικασία επίταξης ιδιωτών γιατρών, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θέτοντας στο επίκεντρο των πιθανών μέτρων που εξετάζει η Κυβέρνηση τους ανεμβολίαστους, ιδιαίτερα όσους είναι 6ο ετών και άνω, διότι – όπως σημ,είωσε – κινδυνεύθουν περισσότερο λκαι κάμνοντας λόγο για “σημειακξές βελτιώσεις”.

Ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής των Ειδικών την Τετάρτη, ανέφερε ο κ.Οικονόιμου, “συζητάμε μόνο σημειακές αλλαγές και οτιδήποτε μπορεί να ενθαρρύνει την εμβολιαστική κάλυψη της 1ης και της 3ης δόσης” και πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει λόγος για περιορισμό των ελευθεριών για τους εμβολιασμένους. «Δεν συζητάμε κανενός είδους lockdown. Αποδίδουμε έμφαση στον εμβολιασμό και με την 3η δόση», επισήμανε.

«Πλήρως εμβολιασμένοι είναι όσοι έχουν κάνει και την τρίτη δόση»

Παράλληλα, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, και χωρίς να κάνει λόγο για υποχρεωτικότητα στην ενισχυτική δόση ο κ. Οικονόμου τόνισε, ωστόσο, ότι πλήρως εμβολιασμένοι είναι όσοι έχουν κάνει και την τρίτη δόση, την οποία συνέδεσε με τη συζήτηση περί «έγκυρου» υγειονομικού πιστοποιητικού.

«Ζητούμενο και στην Ευρώπη είναι αν το πιστοποιητικό νόσησης θα συνδέεται με το αν έχεις κάνει 3η δόση. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε εξελίξεις για αυτό. Πλήρως εμβολιασμένοι είναι όσοι έχουν κάνει και την 3η δόση. Έτσι θα μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση όπου έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι και να έχει ασφάλεια έναντι του ιού. Είναι σημαντικό να κάνουμε την 3η δόση», είπε.

Σύμφωνα, δε, με τον Γ.Γ. Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάση Κοντογεώργη, συζητείται η υποχρεωτικότητα της 3ης δόσης στους άνω των 65 ετών, ενώ ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα δήλωσε ότι θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενοι εισόδου σελεχώρους μόνο με την τρίτη δόση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *