Thursday , 28 March 2024

Θ.Πλεύρης: Άρση των μέτρων όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι – Προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών λόγω νέας έξαρσης το φθινόπωρο

Την πρόθεση της Κυβέρνησης για άρση των περιοριστικών μέτρων ενόψει του καλοκαιριού επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στις δηλώσεις του μετά τη σημερινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική παλιγεννεσία, στην οποία εκπροσώπησε την Κυβέρνηση. Παράλληλα, ωστόσο, προανήγγειλε την προκήρυξη πρόσληψης 4.000 νοσηλευτών για τη στήριξη του ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) λόγω αναμενόμενης κλιμάκωσης της πανδημίας ξανά από τον Σεπτέμβριο.

«Γενικότερα όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Παρουσιάστηκε στην Επιτροπή από τη γενική γραμματέα, την κυρία Αγαπηδάκη, ένα συνολικό πλάνο της κυβέρνησης, αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει και δυναμικά χαρακτηριστικά με βάση την πορεία της πανδημίας. Όσο δεν πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας θέλουμε να πάμε τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους στην απόλυτη κανονικότητα αλλά και γενικότερα να υπάρξει άρση μέτρων. Άρα μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί μια σειρά από μέτρα αλλά σίγουρα, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, αυτό θα είναι πιο ξεκάθαρο», ανέφερε σχετικά ο υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς, δε, σχετικά με τη διάθεση των αντιικών χαπιών για την Covid-19 της Pfizer, σημείωσε ότι είμαστε από τις πρώτες χώρες που τα παραλαμβάνουμε και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή είναι τα χάπια της Merck, ξεκινάνε τα χάπια της Pfizer. Παράλληλα θα υπάρχει διαδικασία και για τα δύο χάπια. Υπάρχουν κάποια επιστημονικά δεδομένα αλλά η διαδικασία είναι η ίδια. Θα διασφαλίσουμε αντιϊκά φάρμακα για όλο τον πληθυσμό αλλά η πρόληψη και το βασικό στοιχείο που μας προστατεύει είναι ο εμβολιασμός και αυτή τη στιγμή, παρά τα υψηλά κρούσματα τα οποία βλέπετε, το γεγονός ότι η εμβολιστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού έχει φτάσει το 84-85%, ακριβώς μας προστατεύει από τις νοσηλείες και τις βαριές νοσηλείες».

Στις δηλώσεις του ο κ.Πλεύρης προανήγγειλε, επίσης, την προκήρυξη πρόσληψης 4.000 νοσηλευτών για τη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας, σημειώνοντας σχετικά ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι, καθώς από τον ΠΟΥ και το ECDC υπάρχει προειδοποίηση για κλιμάκωση κρουσμάτων από Σεπτέμβρη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *