Wednesday , 24 April 2024

Ιατροδικαστής Γρ.Λέων: Δεν πέθαναν από φυσικά ή παθολογικά αίτια ούτε τα δύο πρώτα παιδιά της 33χρονης-Παραιτήθηκε και ο 2ος δικηγόρος υπεράσπισης

Έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά και από παθολογικά αίτια και για τα δύο πρώτα παιδιά της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, τόνισε μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ιατροδικαστής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων.

«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες, έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά, θα δείτε πάρα πολύ σύντομα» είπε ο κ. Λέων.  «Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής – είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Η 33χρονη πάντως φέρεται να μην έχει μιλήσει καθόλου στους αστυνομικούς και αρνείται την εμπλοκή της, ενώ στο πλευρό της έχει ταχθεί η μητέρα της, που την επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ μαζί με την αδερφή της.«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτά που φώναζε χθες ο κόσμος για την κόρη μου είναι αλήθεια. Όχι γιατί είναι το παιδί μου, αλλά γιατί ξέρω τον άνθρωπο που μεγάλωσα εγώ σαν μάνα και πατέρας», δήλωσε η μητέρα της 33χρονης κατηγορουμένης.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι παραιτήθηκε και ο δεύτερος δικηγόρος που ορίστηκε για την υπεράσπιση της κατηγορουμένης, Νίκος Ιωάννου. «Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου, σήμερα, στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το γραφείο μας την υπεράσπιση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σχετική τοποθέτηση του εν διαστάσει συζύγου της 33χρονης. «Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είναι εξαφανισμένος, είναι σοκαρισμένος και περιμένει να λάβει γνώση κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας προκειμένου να τοποθετηθεί αμέσως μετά», δήλωσε σχετικά ο δικηγόρος του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *