Ιδιοκτήτης παιδότοπου στη Θεσσαλονίκη παρακρατεί(;) μέρος του μισθού υπαλλήλων του

Ιδιοκτήτης παιδότοπου στη Θεσσαλονίκη παρακρατεί(;) μέρος του μισθού υπαλλήλων του

676
SHARE

Νέα δεδομένα στις εργασιακές σχέσεις δημιουργεί η τάση εργοδοτών να καταβάλλουν αμοιβή στους υπαλλήλους τους, σύμφωνα με το ύψος των συμβάσεων και στη συνέχεια να παίρνουν πίσω ένα μέρος του μισθού τους!

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ιδιοκτήτη παιδότοπου στη Θεσσαλονίκη.

Η πρακτική που ακολουθεί είναι η εξής: Αφού καταβάλλει τον μισθό στις υπαλλήλους του, την ίδια κιόλας ημέρα, τις συνοδεύει στο ΑΤΜ (!) της τράπεζας που έχει γίνει η κατάθεση για να του επιστρέψουν τα χρήματα.

Όπως καταγγέλλει νεαρή εργαζόμενη, «από τα 510 ευρώ που προβλέπει η σύμβαση μου, λαμβάνω κάθε μήνα 450 ευρώ καθώς τα υπόλοιπα χρήματα τα αποδίδω(!) στον εργοδότη μου».

Από την πλευρά του, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) καλεί τους εργαζόμενους που έρχονται αντιμέτωποι με παραβατικές και εκβιαστικές συμπεριφορές να προβαίνουν σε άμεση καταγγελία επώνυμα ή ανώνυμα στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο υπαλλήλων σε κατάστημα εστίασης στη Λάρισα, οι οποίοι απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να δώσουν πίσω το δώρο Χριστουγέννων και μετά από παρέμβαση του ΣΕΠΕ, επαναπροσλήφθηκαν από τον εργοδότη τους.

LEAVE A REPLY