Ινδονησία: Πτώση αεροσκάφους με 189 επιβαίνοντες-Άγνωστα τα αίτια, καινούριο πάντως το αεροσκάφος

Ινδονησία: Πτώση αεροσκάφους με 189 επιβαίνοντες-Άγνωστα τα αίτια, καινούριο πάντως το αεροσκάφος

484
SHARE

Νέα αεροπορική τραγωδία συγκλονίζει σήμερα την διεθνή κοινή γνώμη, με τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους Boeing  737 της εταιρείας Lion Air, που μετέφερε 189 επιβαίνοντες, στα ανοιχτά των ινδονησιακών ακτών να παραμένουν άγνωστα.

Αναλυτικότερα, το αεροσκάφος που εκτελούσε low cost πτήση στη διαδρομή Τζακάρτα –Παγκάλ Πινάν (στο νησί Μπανγκά) έκανε ξαφνική κατακόρυφη βουτιά στα ανοικτά του νησιού της Ιάβας, σε βάθος 30-35 μέτρων, 13 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, στις 6.30 το πρωί.

Μέχρι στιγμής οι διασώστες έχουν βρει και περισυλλέξει συντρίμμια του αεροπλάνου, αλλά και προσωπικά αντικείμενα – τσάντες, ρούχα, κινητά τηλέφωνα, διπλώματα οδήγησης κ.ά. χωρίς να έχουν εντοπιστεί επιζώντες.

Τα αίτια της πτώσης  αεροσκάφος παραμένουν άγνωστα. Το αεροσκάφος ωστόσο ήταν καινούργιο – ένα Boeing 737 MAX 8 – με μόλις δύο μήνες στον αέρα, είχε περάσει από όλους τους τεχνικούς ελέγχους και είχε κριθεί ότι ήταν σε καλή κατάσταση και μπορούσε να εκτελεί δρομολόγια κανονικά.

Πολύ μεγάλη εμπειρία φέρονται να είχαν επίσης και οι δύο κυβερνήτες, με περίπου 11.000 ώρες πτήσης αθροιστικά.  Ο ένας εκ των δύο, λίγο μετά την απογείωση, ζήτησε να επιστρέψει πίσω. Αμέσως μετά, το Boeing χάθηκε από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ινδονησιακών αρχών στο αεροσκάφος επέβαθιναν 178 ενήλικοι επιβάτες, ένα παιδί, δύο βρέφη, καθώς και δύο πιλότοι και πέντε μέλη του πληρώματος καμπίνας.

Οι απαντήσεις θα δοθούν, ως είθισται,  από τα μαύρο κουτιά, τα οποία δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

LEAVE A REPLY