Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ συγκλόνισε τη Ζάκυνθο

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ συγκλόνισε τη Ζάκυνθο

325
SHARE

Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/10) τη Ζάκυνθο, ενώ έγινε αισθητός έως την Αθήνα, την Ιταλία, τη Μάλτα και τη Λιβύη.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 34 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, ενώ το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχαν εκτιμήσει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών! Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και βουή! Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί, ενώ υπάρχουν ζημιές σε κτίρια σε όλο το νησί αλλά και στο λιμάνι.

Περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές από τον σεισμό στο Ιόνιο αναφέρθηκαν σε περιοχές της Ηλείας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατέρρευσε μάντρα στην οδό Δραγατσανίου στον Πύργο, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ στη κοινότητα Καβάσιλα προκλήθηκαν ρωγμές σε υδραγωγείο.

Η σημερινή σεισμική δόνηση στη Ζάκυνθο είναι η ισχυρότερη που έχει σημειωθεί στην περιοχή μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953 με τους 450 νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες.

LEAVE A REPLY