Ιωάννης Βαλερής: “Με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο και την ισόρροπη ανάπτυξη...

Ιωάννης Βαλερής: “Με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο και την ισόρροπη ανάπτυξη στον Δήμο Βόλβης”

1038
SHARE

Την προγραμματική του ατζέντα για την επόμενη ημέρα στον Δήμο Βόλβης εάν αναλάβει τα ηνία του ο ίδιος και ο συνδυασμός “Τα πάντα για τη Βόλβη” του οποίου είναι επικεφαλής επιδεικνύοντας μεγάλο βαθμό ετοιμότητας ξεδιπλώνει ο Ιωάννης Βαλερής. σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό europeone και τον δημοσιογράφο Γιώργο Νεοχωρίτη ο κ. Βαλερής με το βλέμμα στραμμένο στην ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου (μόνο το 17% απολαμβάνει τα οικονομικά οφέλη της τουριστικής δραστηριότητας και το υπόλοιπο 83% των ορεινών περιοχών αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες), την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τον άνθρωπο, αναφέρθηκε σε ενέργειες που μπορούν και θα υλοποιηθούν άμεσα. Όπως δήλωσε “εμείς θέλουμε να υπερβάλουμε και να μην μείνουμε μόνο σε αυτά που μπορεί να κάνει ένας δήμος, εμείς θέλουμε να έρθουμε σαν κάτι καινούριο, με καινούρια σχέδια και όρεξη. Αναφερόμενος την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ο υποψήφιος δήμαρχος εξήγησε τα κίνητρα που θα δοθούν στους επιχειρηματίες ώστε να προχωρήσουν σε προσλήψεις τονίζοντας “όποιοι προσλαμβάνουν νέους ασφαλισμένους, με πλήρη ωράριο και μισθό θα τους μειώσουμε τα δημοτικά τέλη σε ποσοστό ανάλογα με των αριθμό των προσλήψεων και ιδιαίτερα επειδή υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα τελευταία λιγοστά ένσημα που τους λείπουν, στους επιχειρηματίες που θα προσλάβουν άτομα από αυτή την κατηγορία, τότε μπορεί να υπάρξει και πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη”.
Ο κ. Βαλερής υπογράμμισε πως εάν αναλάβει τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Βόλβης συναισθανόμενος την κατάσταση που βρίσκεται μεγάλος αριθμός δημοτών θα δημιουργήσει μια νομική υπηρεσία που θα προσφέρει εντελώς δωρεάν νομικές συμβουλές σε άτομα που έχουν οφειλές στο δημόσιο π.χ.( εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κτλ.) και σε ιδιώτες πχ(τράπεζες) και βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις και δεν έχουν την δυνατότητα να επωμιστούν το κόστος ενός δικηγόρου. Οι νομικοί που θα στελεχώσουν την υπηρεσία αυτή θα δίνουν οδηγίες για την οδό που πρέπει να ακολουθήσουν οι οφειλέτες ώστε να μπορούν να ασκήσουν όλα τα έννομα δικαιώματα τους και το σημαντικότερο να μην νιώθουν μόνοι τους απέναντι σε οικονομικούς γίγαντες όπως το δημόσιο και οι τράπεζες.
Ο Ιωάννης Βαλερής ανάπτυξε στην συνέντευξη στο europeone και τα σχέδια του για τον τομέα της υγείας. Αναφερόμενος ειδικά στο υποστελεχωμένο κέντρο υγείας Μαδύτου, υπογράμμισε πως θα στελεχωθεί με ιατρούς αι μηχανολογικό εξοπλισμό και μάλιστα χωρίς κόστος μέσα από τον εθελοντισμό και συμφωνίες με εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ιατρικών μηχανημάτων. Μετά από δεκαετίες εμπειρίας στο ιατρικό επάγγελμα και ειδικά ως ακτινολόγος (ο ιατρικός εξοπλισμός είναι το Α και το Ω) ο κ.Βαλερής επισήμανε πως αυτό είναι εφικτό.

LEAVE A REPLY