Ι. Φωτιάδης: Θα ξανακάνουμε το ΒΕΘ αξιόπιστο, πρωταγωνιστή στις εξελίξεις

Ι. Φωτιάδης: Θα ξανακάνουμε το ΒΕΘ αξιόπιστο, πρωταγωνιστή στις εξελίξεις

544
SHARE
Ι. Φωτιάδης: Θα ξανακάνουμε το ΒΕΘ αξιόπιστο, πρωταγωνιστή στις εξελίξεις

Σε κλίμα αισιοδοξίας ενόψει των επιμελητηριακών εκλογών πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της «Ένωσης Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες» που δίνει τη «μάχη» για την αλλαγή «σελίδας» στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος πρόεδρος του ΒΕΘ, Ιωάννης Φωτιάδης παρουσίασε τους υποψήφιους συμβούλους οι οποίοι απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της «Ένωσης Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες», αλλά και τις θέσεις του συνδυασμού.

«Με καθαρή πρόταση και έχοντας συγκροτήσει έναν δυναμικό συνδυασμό θα επιδιώξουμε να ξανακάνουμε το Επιμελητήριό μας Αξιόπιστο, Πρωταγωνιστή και όχι ουραγό στις εξελίξεις. Κυρίως, όμως, θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα στέκεται δίπλα στις επιχειρήσεις –μέλη του, που θα αποτελεί γι’ αυτά ‘’ασπίδα’’ προστασίας στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και για τα οποία η απερχόμενη διοίκηση αδιαφόρησε επιδεικτικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτιάδης και πρόσθεσε: «Ο απερχόμενος πρόεδρος όχι μόνο δεν υλοποίησε τα όσα είχε υποσχεθεί στις προηγούμενες Επιμελητηριακές Εκλογές το 2011, αλλά κατάργησε δομές που ήδη λειτουργούσαν στο Επιμελητήριο. Μπήκαν στο… χρονοντούλαπο δράσεις οι οποίες θα λειτουργούσαν προς όφελος των μελών μας, όπως για παράδειγμα, η ενημέρωση για χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και για θέματα φορολογικά, οικονομικά και νομικά. Παρελθόν αποτελεί, ακόμη, η κάρτα μέλους που προσέφερε υπηρεσίες κοινωνικού, ιατρικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, ενώ το κτίριο πολλαπλών χρήσεων του Επιμελητηρίου στη Σίνδο παραμένει γιαπί και ρημάζει από τη φθορά του χρόνου. Και βέβαια εγκαταλείφθηκαν στην… τύχη τους οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έκανε τίποτα γι’ αυτές τις επιχειρήσεις».

Οι προτεραιότητες

Στην ομιλία του ο κ. Φωτιάδης διαβεβαίωσε πως «εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε όλα τα κακώς κείμενα, δίνοντας έμφαση στον συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο του Επιμελητηρίου μας. Στόχος μας είναι ένα Επιμελητήριο ανοιχτό σε όλα τα μέλη που θέλουν να ενημερώνονται διαρκώς και δωρεάν για νομικά, ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα, καθώς επίσης και για χρηματοδοτικά εργαλεία όπως τα προγράμματα του ΕΣΠΑ».

Ο κ. Φωτιάδης πρόσθεσε ότι «στις προτεραιότητές μας είναι, μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση των υποδομών της Βιομηχανικής Περιοχής και η αναζήτηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που στραγγαλίζουν τους βιοτέχνες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, με κυριότερα την έλλειψη ρευστότητας και τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς την Εφορία, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τις τράπεζες. Παράλληλα θα εντείνουμε τις πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία ζητώντας γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών, σταθερό φορολογικό πλαίσιο, μείωση της γραφειοκρατίας, βελτίωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα και των υπηρεσιών του που σχετίζονται με τη λειτουργία των επιχειρήσεων, επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης. Θα επιμείνουμε στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, καθώς δεν μπορεί να συνεχιστεί η δήμευση της ακίνητης περιουσίας και ο καταλογισμός δυσβάσταχτων ποσών για βιοτεχνικούς και επαγγελματικούς χώρους».

Υπηρετούμε τους επιχειρηματίες και δεν χτίζουμε καριέρες…

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της «Ένωσης Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες» ο υποψήφιος πρόεδρος του ΒΕΘ, Ιωάννης Φωτιάδης υπογράμμισε πως «το απαρτίζουν επιχειρηματίες με μακρά επιμελητηριακή και επαγγελματική εμπειρία, αλλά και νέοι οι οποίοι λειτουργούν χωρίς συντεχνιακές και καθεστωτικές αντιλήψεις και είναι αποφασισμένοι να γυρίσουν ‘’σελίδα’’ στο ΒΕΘ, βάζοντας στο κέντρο των προτεραιοτήτων τους τον βιοτέχνη και τον ελεύθερο επαγγελματία». Άλλωστε, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτιάδης, «ο πρόεδρος και η διοίκηση του Επιμελητηρίου πρέπει να υπηρετούν τους επιχειρηματίες και τα μέλη του και όχι να ‘’χτίζουν’’ καριέρες πάνω σε αυτό».

LEAVE A REPLY