Κάλεσμα διαφύλαξης του Ορθόδοξου ήθους απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης από τη Θράκη

Κάλεσμα διαφύλαξης του Ορθόδοξου ήθους απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης από τη Θράκη

239
SHARE

Μήνυμα-κάλεσμα διαφύλαξης της Ορθοδοξίας απηύθυνε σήμερα από τη Θράκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ.Βαρθολομαίος που πραγματοποιεί από χθες τριήμερη επίσκεψη στην Ορεστιάδα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της δημοτικής αρχής για τις εκδηλώσεις του “Έτους Στέφανου Καραθεοδωρή”.

“Επιθυμούμε να συνδέσουμε το θυσιαστικό παρελθόν της Θράκης με το ηρωικό παρόν. Το οποίο παρελθόν τιμάται στο πρόσωπο του Στέφανου Καραθεοδωρή, το δε παρόν εις το πατροπαράδοτον σέβας. Παρελθόν και παρόν αποδίδουν εν αλληλουχία συνεχώς καρπούς καλούς και αγαθούς προς όλους τους τομείς του βίου και του πνεύματος…. Μέχρι των περάτων της γης όπου εγκαταστάθηκαν, προοδεύουν οι Θράκες. Το σέβας αυτό το πατροπαράδοτο, το μοναδικό, το αναλλοίωτο, είναι το ήθος δια του οποίου ενέπνευσε τους ορθοδόξους Θράκες η μήτηρ εκκλησία της Κωνσταντινούπολης”, τόνισε καταρχάς ο κ.κ.Βαρθολομαίος.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον κόσμο, τους προέτρεψε να διαφυλάξουν “ως κόρη οφθαλμού το ορθόδοξο ήθος”, διαβεβαιώνοντάς τους ότι “το ορθόδοξο ήθος είναι το μόνο εφόδιο, το μόνο φάρμακο, αντιμετώπισης των ποικίλλων προκλήσεων, αλλά συγχρόνως και ο ομφάλιος λώρος του συνδέσμου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του εκάστοτε πατριάρχη σας με τη Θράκη”.

“Η Θράκη – κατέληξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης- είναι η άμεσος ενδοχώρα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, φύλαξ και φρουρός πολλών αξιών”.

 

 

LEAVE A REPLY