Friday , 29 March 2024

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» για την ανάρτηση στην ΑΑΔΕ χιλιάδων βεβαιώσεων αποδοχών εργαζομένων

Του Γ. Κατσιάνη

Χρειάστηκε να περάσουν 40 ολόκληρες ημέρες(!) από την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για να αναρτηθούν στην ΑΑΔΕ οι βεβαιώσεις αποδοχών των εργαζομένων για το 2020.

Στην ανακοίνωση του, το υπουργείο Εργασίας αποδίδει σε «τεχνικούς λόγους» την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε ως προς την ανάρτηση των βεβαιώσεων αποδοχών.

«Οι βεβαιώσεις αυτές αφορούν –μεταξύ άλλων- σε εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή το περασμένο έτος, εργαζομένους ενταγμένους στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού μετά από μονομερή υπεύθυνη δήλωση (εργαζόμενοι τουρισμού, αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί, εργαζόμενοι ειδικών κατηγοριών)», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιταχύνει τον ρυθμό υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων για το 2021, ο οποίος υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο taxisnet μόλις 2,4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις όταν πέρυσι, το ίδιο διάστημα είχαν κατατεθεί 4,6 εκατ. δηλώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *