Κέντρα Κοινότητας απέκτησαν Αξιούπολη και Αριδαία

Κέντρα Κοινότητας απέκτησαν Αξιούπολη και Αριδαία

861
SHARE

Μετά τα Γιαννιτσά, άλλοι δύο δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας απέκτησαν Κέντρο Κοινότητας.

Πρόκειται για τους δήμους Παιονίας και Αλμωπίας, στους οποίους η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιούργησε δύο νέες δομές σε Αξιούπολη και Αριδαία, αντίστοιχα.

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι τα πρώτα σημεία επικοινωνίας και διασύνδεσης των πολιτών με τις υπηρεσίες των δήμων, της περιφέρειας και του κράτους, παρέχοντας πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που χρειάζονται, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική επανένταξη.

«Η αλληλεγγύη ήταν και είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας. Είναι ηθική και πολιτική μας δέσμευση, να εξασφαλίσουμε στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία και την πρόνοια, γιατί η πρόσβαση σ’ αυτά τα αγαθά και τις υπηρεσίες είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο»,τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και σημείωσε πως στόχος είναι η δημιουργία συνολικά 38 κέντρων κοινότητας.

«Είμαστε η μόνη περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα που ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, διανέμοντας τρόφιμα και είδη βασικής υλικής συνδρομής, που ανακούφισαν περισσότερους από 60.000 συμπολίτες μας. Παράλληλα, ξεκινάμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα για τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας, την παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

LEAVE A REPLY