Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας Αγροδιατροφής θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας Αγροδιατροφής θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη

356
SHARE

Πρωτοβουλία για την ίδρυση Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας Αγροδιατροφής στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Γιάννης Ταφύλλης κατά την διάρκεια ημερίδας με θέμα “Digital Innovation Hubs-The Agrofood case”, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των συναρμόδιων φορέων για την ίδρυση του Κέντρου, με συντονισμό της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ).

«Εργαστήκαμε συστηματικά από το περασμένο φθινόπωρο ώστε σήμερα να είμαστε σε θέση να δρομολογήσουμε τη συμμετοχή της Κεντρικής Μακεδονίας στην ελίτ των Κέντρων Ψηφιακής Καινοτομίας Αγροδιατροφής στην Ε.Ε. Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία αξίζουν να συμμετέχουν ενεργά στη νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία Digital Innovation Hubs στις περιφέρειες της Ένωσης και να συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο ανάπτυξης και συνεργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Παντελής Αγγελίδης και χαρακτήρισε «ώριμες τις συνθήκες» για την ίδρυση του πρώτου θύλακα καινοτομίας που εστιάζει στην αγροδιατροφή.

 

LEAVE A REPLY