“Καζάνι που βράζει” το ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη, με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές

“Καζάνι που βράζει” το ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη, με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές

604
SHARE

Καζάνι που βράζει θυμίζει το Κίνημα Αλλαγής ή αλλιώς ΠΑΣΟΚ ειδικά στη Θεσσαλονίκη με το κόμμα να εμφανίζεται διχασμένο όσων αφορά τη στήριξη του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σπύρου Βούγια την στήριξη του οποίου ανακοίνωσε η ίδια η Φώφη Γεννηματά.

Την αναστάτωση που υπάρχει στα εσωτερικά του κόμματος επιβεβαιώνει και η κατάσταση που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας των νομαρχιακών επιτροπών Α και Β Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής, στην αίθουσα “Μανώλης Αναγνωστάκης” στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με επίσημο ομιλητή τον Ευρωβουλευτή της “Ελιάς” και υψηλόβαθμο στέλεχος του κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη.

Το ρεπορτάζ λέει τα εξής.
Ο Χρήστος Παπαστέργιου Γραμματέας της Νομαρχιακής Α΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΙΝΑΛ ξεκινά τη διαδικασία. Στην πρώτη σειρά καθήμενοι μεταξύ άλλων ήταν η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο μοναδικός Δήμαρχος που έδωσε το παρόν Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανηιλίδης, ο βουλευτής της Β΄Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο επίσημος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης του κόμματος Σπύρος Βούγιας και ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης. Ο κ. Παπαστέργιου λαμβάνει το λόγο από μικροφώνου, καλησπερίζει τον κόσμο τονίζει πως είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και καλωσορίζει μόνο την κ. Καϊλή. Αφού συνέχισε αναφερόμενος στη δική του υποψηφιότητα, έδωσε το λόγο στον κ. Ανδρουλάκη. Σε αυτό το σημείο η δυσαρέσκεια του κόσμου ήταν εμφανής καθώς δεν έγινε καμία αναφορά στον Σπύρο Βούγια που δίνει τη μάχη για το δήμο Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, όπως και για κανέναν άλλο παρευρισκόμενο. Αποτέλεσμα, ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης να αποχωρεί εκνευρισμένος πριν ολοκληρωθεί η εκδήλωση και τον κ. Βούγια να ανταλλάσσει αμήχανα χειραψίες με τους παρευρισκόμενους. Ερωτήματα γεννά και η τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη ο οποίος επισήμανε πως “ότι και να γίνει τη 2η Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών εμείς θα στηρίξουμε, όποιοι και να ναι, τα δικά μας παιδιά”.

Για τις συμπεριφορές αυτές το ίδιο βράδυ ενημερώθηκαν ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά στην Αθήνα Μανώλης Όθωνας. Επίσης το θέμα κυριάρχησε και στην Κεντρική Επιτροπή, με τον Σπύρο Βούγια που σίγουρα προβληματίστηκε από αυτή τη στάση, να δέχεται μπαράζ τηλεφωνημάτων εφησυχασμού από στελέχη του ΚΙΝΑΛ.LEAVE A REPLY